• Afgelopen weekend is er commotie ontstaan rond ons bericht over de corona check bij toegang tot ons complex. In navolgend bericht vindt u een korte toelichting op de gemaakte keuze.

  Recent heeft op ons complex het Steenwijker Torencup toernooi plaatsgevonden voor Heren en Dames 1 van Olde Veste. Gelet op het groot aantal verwachte toeschouwers hebben we dit beschouwd als evenement en daarom de coronacheck aan de poort gehanteerd. Dit maakte ook dat langs de lijn de 1,5m kon worden losgelaten conform RIVM-richtlijnen. Voor de kantine gelden te allen tijde de horecaregels. Het toernooi is in dat opzicht positief verlopen.

  Voor de (beker)wedstrijden van Heren 1 wordt doorgaans ook veel aanloop verwacht. Gelet op de hoofdzakelijk positieve ervaringen tijdens het toernooi hebben we gemeend ook voor deze wedstrijden de mogelijkheid te willen hebben om te checken aan de poort. Dit is vrijdag via de social mediakanalen gedeeld.

  Het is niet onze intentie geweest dit ook voor alle (jeugd)wedstrijden etc. te doen. Dat is zaterdag ook niet gebeurd. Wij snappen heel goed dat het bericht wel zo kan worden gelezen. We betreuren dat we dat verkeerd hebben ingeschat, het is nimmer ons doel om elkaar onnodig in vrijheid te beperken. De regels zijn nu beperkt tot de mogelijke drukte rond de wedstrijden van Heren 1.

  Er is zaterdagavond weer gevoetbald door Heren 1, wat ook met toeschouwers goed is verlopen. We evalueren voortdurend de situatie en de ingestelde regels Het is lastig om de geldende regels passend te handhaven en de vrije keuze van mensen te respecteren.

  We hopen hiermee voldoende duidelijkheid en inzicht te hebben gegeven in onze overwegingen. Voor nadere vragen/ opmerkingen, neem gerust contact op.

   

  Het Bestuur