• B1 ging korfballen bij DOS’46

  Nijeveen - Om de gevolgen van de winterstop van zich af te stoffen, onderging Olde Veste JO17-1 van trainers Stefan Moes en Bert Grevelink vorige week een pittige korfbaltraining van DOS’46 trainers Janko Schiphorst en (oud-international) Roger Hulzenbosch.

  In de nieuwe opblaashal in Nijeveen, die DOS’46 in eigen beheer heeft, ondervond de ploeg dat het nog niet meevalt de bal in de korf te krijgen. Die hangt immers best hoog.

   

  Trainer Hulzebosch begon met loopoefeningen met bal in tweetallen, waarbij het wedstrijdelement voor enige hilariteit maar vooral voor onderlinge strijd zorgde.

  Uiteraard trainde Hulzebosch ook op verdedigend voetenwerk, dat bij korfbal zo belangrijk is. Dat lag de Olde Veste-spelers wel.

  Schiphorst begon aan teamplay, waarna Olde Veste aan beide kanten van de grote hal wedstrijdjes ging spelen. Het begon er echt een beetje op te lijken, al bleef scoren moeilijk.

  Voor zover bekend is er geen speler van B1 gescout door DOS’46.

  Al met al een zeer geslaagd sportief uitstapje voor JO17-1, dat 1 februari weer aan de competitie begint, uit tegen Hoogezand.