• Olde Veste wint opnieuw KNVB Beker regio Noord na overtuigende finale tegen Blauw Wit '34

  Olde Veste heeft opnieuw de KNVB Beker regio Noord weten te veroveren na een spannende finale tegen Blauw Wit '34 uit Leeuwarden. De wedstrijd vond plaats op neutraal terrein op het veld van Heerenveense Boys in Heerenveen.

  Vanaf het eerste fluitsignaal zat de sfeer er goed in. De ruim 800 meegereisde supporters zagen indrukwekkende sfeeracties voorafgaand aan de wedstrijd. Olde Veste zette Blauw Wit gelijk onder druk en de ploeg van Steven Wuestenenk liet zien dat het vastberaden was om de beker opnieuw naar Steenwijk te brengen. In de 4e minuut kwamen de Steenwijkers al op voorsprong dankzij een doelpunt van Tom Kisjes, die een corner wist binnen te koppen.

  In de 32e minuut viel Mark Bruintjes geblesseerd uit en werd vervangen door Niels ten Veen. Ondanks de blessurewissel bleef Olde Veste de druk opvoeren en kreeg het team veel kansen om de voorsprong uit te breiden. Doelpunten bleven uit waardoor beide teams aan de thee gingen met een 0-1 ruststand in het voordeel van Olde Veste.

  Olde Veste kwam vol vertrouwen uit de kleedkamer en al na 5 minuten in de tweede helft werd de voorsprong vergroot. In de 50e minuut was het opnieuw Tom Kisjes die het net wist te vinden, ditmaal met een doeltreffende kopbal na een voorzet van Jeste Suiker.

  Olde Veste bleef de druk opvoeren en werd beloond met nog twee doelpunten in de tweede helft. In de 67e minuut scoorde Maikel Toeter het derde doelpunt voor Olde Veste, gevolgd door een prachtig doelpunt van de net ingevallen Harmen Nijboer in de 88e minuut.

  Met een eindstand van 0-4 in het voordeel van Olde Veste, werd de overwinning op indrukwekkende wijze veiliggesteld. Het fluitsignaal van de uitstekend fluitende scheidsrechter Wever zorgde voor een feestelijke ontlading bij spelers en supporters, die samen de overwinning vierden op het veld.

  Later meer

 • Foto's

 • Samenvatting

 • Voorbeschouwing Blauw Wit (bekerfinale)

  Ja ja, het is zover… De BEKERFINALE! Het waren bewogen weken, daar gaan we verder maar even niet over uitweiden, maar de focus van de selectie is goed gebleven. In de competitie werd Go Ahead Kampen verslagen en in de halve finale werd overtuigend gewonnen van SVBO. De mannen moeten ervoor zorgen dat de laatste wedstrijden omgezet worden in een overwinning en dan moeten we hopen dat het recht zegeviert. In dat geval sluiten we het seizoen af met de dubbel, iets waar iedereen met een blauw-geel hart zo vurig op hoopt. Te meer vanwege de afscheidnemende Olde Veste legendes Martijn, Tom en Jason. De dubbel is echter iets voor de aankomende weken. Beginnen bij het begin; en dat is de finale van de Districtsbeker Noord. Tegen Blauw Wit.

  Blauw Wit is een tegenstander die we inmiddels aardig kennen. Dit seizoen hebben we er twee keer tegen gespeeld en vorig jaar in de halve finale van de Beker waren de Leeuwarders ook al onze tegenstander. Alle drie de wedstrijden waren relatief moeizaam. Thuis werd met 0-0 gelijkgespeeld, uit werd 1-2 gewonnen en de halve finale vorig jaar werd in winst omgezet na het nemen van strafschoppen. De ontlading was geweldig destijds, maar het feit dat in de laatste minuut de 1-1 nog werd weggegeven, was hopelijk een leermoment. Eigenlijk kwamen we in die wedstrijd nauwelijks in de problemen, maar een zondagsschot in de laatste minuut eindigde toch in het net. Dat mag ons deze keer niet overkomen. Een verschil met vorig jaar is wel dat bij een gelijke stand na 90 minuten er niet direct penals worden genomen. In de finale zal er eerst verlengd worden. Maar laten we hopen dat het niet zover komt. Het zal in ieder geval niet liggen aan de supporters. De voorbereiding is in volle gang en niets dan lof voor al hetgeen er gebeurt rondom OV1. Eén ding kan ik garanderen: het wordt een fantastische avond met een ongelooflijke sfeer. Kom je onze mannen aanmoedigen? Dan sta je in ieder geval niet alleen. In een uurtje voorverkoop werden op maandagavond al maar liefst 340 kaarten verkocht. De finale zal er dus eentje worden om nooit te vergeten. Heb je nog geen kaartje? Grijp dan vandaag nog je kans in de voorverkoop. Morgen is het zover en zullen we afreizen naar Heerenveen. De finale wordt afgewerkt op neutraal terrein op Sportpark De Akkers. De aftrap is om 20:00 uur en de wedstrijd staat onder leiding van M. Wever. Hij wordt geassisteerd door M. Brink, H. Soldaat en M. Achammachi. FORZA OV – BLUE YELLOW ARMY