• Bekerwedstrijd Dalen - Olde Veste

  Ondanks de nederlaag toch door

  Olde Veste heeft in Dalen een slechte generale beleefd voor de naderde competitie start. Een 2-1 nederlaag was het gevolg van het niet afmaken van de kansen die Olde Veste zeker kreeg. De eerste mogelijkheid was voor de in de basis gestarte Juules Kwant maar de vleugelspeler zag zijn schot via de keeper van Dalen naast gaan. Olde Veste was de betere ploeg maar ontzettend slordig.

  Kort voor de pauze leek de 0-1 te vallen maar Bas Holleboom wist de mooie voorzet van Jeffrey Dijkstra niet binnen te werken.

  Na een 0-0 stand werden er een aantal wissels doorgevoerd. Martijn Strijker kwam voor Thomas de Jong terwijl Sven Toeter Bas Holleboom kwam aflossen. Bas de Vries na plaats in de voorhoede waarbij Juules Kwant aan de kant bleef.

  Na de rust bleef de spelverhouding ongewijzigd want Olde Veste was wel de betere maar de thuisclub deelde af en toe een speldenprik uit. Kort na de hervatting mistte Davy Kuurman de mogelijkheid om de score te openen. Na een dik uur spelen kwam Olde Veste toch op voorsprong toen Patrick de Vente raak prikte.

  Maar het was ook het sein voor Olde Veste om de touwtjes te laten vieren. Rien Weremus Buning ging naar de kant en Julian Zwoferink was zijn vervanger.

  Dalen kwam via een mooie aanval op een 1-1, een treffer van Reinier de Boer, gelijke stand en het spel daarmee in evenwicht. Kort na de 1-1 was een goede aanval van de thuisclub voldoende voor de winst en bleek doelpuntenmaker Tijmen Vijnhorst de matchwinnaar.

  Olde Veste probeerde de schade wel te herstellen maar de echte agressie bleef daarbij achterwege. De thuisclub kon gemakkelijk overeind blijven.

  Olde Veste bleef ondanks de nederlaag wel koploper in de poule. Drie ploegen eindigden met 6 punten uit drie wedstrijden. Maar FC Meppel had aan een 5-1 overwinning op WKE 16 niet voldoende om de eerste plaats over te nemen. Wel gaat de ploeg uit Meppel mee naar de volgende ronde want het heeft een doelsaldo van plus 3 ten opzichte van Dalen dat op min 2 bleef steken

    

  Opstelling Olde Veste: Tom Holleboom, Maikel Toeter, Rein Weremus Buning (69. Julian Zwoferink), Erwin van Luik, Thomas de Jong (45. Martijn Strijker), Patrick de Vente, Mehran Alipourasli, Bas Holleboom (45. Sven Toeter), Juules Kwant (45. Bas de Vries), Davy Kuurman, Jeffrey Dijkstra.

  Klik hier om foto's van de wedstrijd te bekijken.

  Uitslagen  

  FC Meppel – WKE 16  5-1  

  Dalen – Olde Veste 2-1

   

  Eindstand beker    

  Nr

   

  Team

   

  GW

   

  W

   

  G

   

  V

   

  P

   

  DV

   

  DT

   

  DS

   

  1

   

  d' Olde Veste'54

   

  3

   

  2

   

  0

   

  1

   

  6

   

  9

   

  2

   

  7

   

  2

   

  FC Meppel

   

  3

   

  2

   

  0

   

  1

   

  6

   

  10

   

  7

   

  3

   

  3

   

  Dalen

   

  3

   

  2

   

  0

   

  1

   

  6

   

  8

   

  10

   

  -2

   

  4

   

  WKE '16

   

  3

   

  0

   

  0

   

  3

   

  0

   

  5

   

  13

   

  -8