• Bekerwedstrijd FC Meppel - Olde Veste

In de eerste bekerwedstrijd van het nieuwe seizoen heeft Olde Veste een 5-0 overwinning weten te behalen op tweede klasser FC Meppel. Davy Kuurman (2x), Harmen Nijboer, Jeffrey Dijkstra en Rein Werumeus Buning zorgden voor de productie.

In de eerste 45 minuten leek het er helemaal niet op dat Olde Veste een duidelijke overwinning ging behalen. De thuisclub, met Maik Scheltinga en Brian van der Zweerde in de basis en Jordy Blijham en Pim ter Voorde op de bank,  toonde meer agressie en kreeg in het kwartier voor de rust daarbij ook goede mogelijkheden. De mooiste kans was daarbij voor verdediger Ramon Bijker. Maar de jongeling zag dat Olde Veste doelman Roy ten Veen goed redding bracht. Na de pauze ontstond er een andere machtsverhouding want Olde Veste toonde veel scherper. Davy Kuurman wist Olde Veste op voorsprong te brengen. Waarna de spits even later ook de 0-2 op het scorebord bracht. Invaller Harmen Nijboer, die Davy Kuurman was komen aflossen, tekende voor de 0-3 en daarmee was de wedstrijd wel gelopen. Jeffrey Dijkstra en Rein Werumeus Buning, die na zijn blessure het laatste half uur mee deed,  zetten uiteindelijk een grote uitslag op het scorebord. Zaterdag 5 september is de eerste officiële thuiswedstrijd tegen WKE 16. De wedstrijd tegen de zondag tweede klasser, die de eerste wedstrijd met 4-5 verloor van Dalen, begint om 19.30 uur

Opstelling Olde Veste: Roy ten Veen, Thomas de Jong, Julian Zwoferink (65. Rein Werumeus Buning), Martijn Strijker (45. Bas Holleboom), Patrick de Vente, Erwin van Luik, Gerald Kloeten (45. Swen Toeter), Mehran Pour Asli, Juules Kwant, Jeffrey Dijkstra, Davy Kuurman (65. Harmen Nijboer)