• Olde Veste wint in de slotminuut

Olde Veste had het opnieuw heel lastig tijdens een uitwedstrijd. Waar het een week eerder in de slotminuten de overwinning bij Zeerobben veilig stelde was het nu op bezoek bij Broekster Boys niet anders. De klok stond al even op 90 minuten toen Patrick de Vente de 1-2 binnen schoot.

Iedereen kon het er over eens zijn dat Olde Veste heel goed weg kwam dat het in Damwoude geen puntverlies leed. Tegenstander Broekster Boys had uit de eerste twee wedstrijden 3 punten weten te behalen door de eerste thuisduel Drachtster Boys met 2-0 te verslaan. Het was de thuisclub er natuurlijk alles aan gelegen om ook het tweede duel voor eigen publiek goed af te sluiten. Het opende in ieder geval fanatiek en vol passie.  Een goede actie van Jeffrey Dijkstra leverde de eerste mogelijkheid van de wedstrijd op maar vervolgens was het OV doelman Tom Holleboom die zijn klasse moest tonen.

De eerste treffer werd wegens buitenspel nog geannuleerd maar vervolgens was het in de 24 minuut wel raak. Na een aantal hoekschoppen was de OV doelman kansloos bij een mooie kopbal van Bauke Jan Douma. Olde Veste speelde onrustig en het had geluk dat Juules Kwant bijna binnen schoot. Bijna want de vrije trap van de jeugdige aanvaller ging van de voor hem linker paal, achter de rug van de keeper langs, naar de rechter paal en vervolgens weer het veld in. De attente Patrick de Vente reageerde het snelst en wist de bal alsnog binnen te schieten 1-1. De treffer leverde OV echter geen extra energie op want het was de thuisclub die de betere kansen kreeg. Tom Holleboom wist een tweetal keren goed redding te brengen.

Na de rust veranderde er weinig. Bas Holleboom was dan wel Juules Kwant komen af lossen maar de thuisclub hield het heft in handen.  Na een uur spelen kwam de wedstrijd meer in evenwicht te liggen al bleef het spel van beide ploegen heel slordig. Twee hoekschoppen van OV leverde wel gevaarlijke situaties op maar de verlossende treffer viel niet. In de slotfase kreeg Olde Veste een aantal mogelijkheden. Bas Holleboom en Davy Kuurman leken de wedstrijd te beslissen maar hun kansen werden niet verzilverd. Misschien had men op de bank bij OV zich al verzoend met een 1-1 puntendeling. Maar Martijn Strijker had dat niet want een goede actie en vervolgens een breedte pass op maat bracht de bal bij Patrick de Vente. Zijn uithaal leverde de volle winst op 1-2.

Man van de Wedstrijd: Patrick de Vente

Opstelling Olde Veste: Tom Holleboom, Maikel Toeter, Erwin van Luik (80. Alex Mol), Jason Huisman, Nick Spijker (63. Martijn Strijker), Mehran Ali Pourasli (82. Bas de Vries), Hessel Eikelboom, Patrick de Vente, Jeffrey Dijkstra, Juules Kwant (46. Bas Holleboom), Davy Kuurman.