• Eenvoudige winst OV VR1 in bekerduel tegen NKVV


  Door Hilda Knol

  DARLERPEEL - De bekerwedstrijd tegen NKVV Vrouwen 1 in Dalerpeel heeft Olde Veste Vrouwen 1 zaterdag eenvoudig met 1-6 gewonnen. Vooral het goed verzorgde samenspel valt op. Met de komst van een aantal nieuwe speelsters, waaronder Anniek Flobbe en Nicole Gelmer heeft het team zich duidelijk versterkt. 

  Aantrekkelijke wedstrijd
  Al in de zevende minuut zien we de eerste mooie aanval over links. Het schot van Rosana Kamsteeg belandt daarbij op de paal. De toon is gezet, vijf minuten later treft deze aanvalster wel doel na een corner van Leonie de Weert. Nog binnen het kwartier staat het al 0-3. Eerst is het Leonie zelf die uit een vrije trap scoort. Kort daarop maakt Rosana haar tweede doelpunt als ze na een uitbraak veel sneller blijkt dan haar tegenstander: 0-3. In het daarop volgende halfuur tot aan de rust vallen er niet meer doelpunten. Olde Veste heeft wel het meeste balbezit. Haar samenspel is goed verzorgd. NKVV verdient een compliment dat het zich niet terugtrekt in de verdediging. Het team dat uitkomt in de derde klasse laat zich niet ontmoedigen en probeert telkens opnieuw een aanval op te zetten. Zo blijft de wedstrijd aantrekkelijk, die eigenlijk na een kwartier wel gespeeld is. 

  Trainer Jan Mulder wisselt de nieuwe aanwinst verdediger Nicole Gelmer in de rust voor Jeanne Duinkerken. De verdediger met een goede techniek is een aanwinst voor het team. Keepster Mariëlle Degenkamp verricht in de tweede helft een paar fraaie reddingen. Zij neemt de eerste drie weken de honneurs waar voor vaste goalie Ren
  ée Onderweegs, die nog op vakantie is. Olde Veste pakte de draad van het scoren weer op in de 50eminuut. Veerle Ulrich scoort als NKVV de bal niet uit het strafschopgebied kan wegwerken. Jade Griffith keert na een jaar afwezigheid in de 63eminuut in het veld terug voor Anniek Flobbe, die afkomstig is uit de MO17-1. Hoewel ze nog maar 16 jaar oud is, speelt ze technisch al heel goed. NKVV doet nog iets terug in de 75eminuut. Na een snelle uitbraak scoort de thuisploeg de 1-4. De laatste twee doelpunten vallen in de 80een 85eminuut in het voordeel van Olde Veste. Josine Meinen geeft het laatste tikje na een aanval voor de 1-5. Veerle rondt na veel kappen en draaien af en brengt de eindstand op 1-6. Afgezien van een afstandsschot komt NKVV er niet veel meer uit. De wedstrijd speelt zich vooral af op haar eigen helft.  

  Scherp
  Olde Veste speelt een prima wedstrijd. Een goede voorbereiding voor als ze straks in de competitie tegenstanders tegen zal komen, die meer gelijkwaardig zijn. Na de eerste paar weken van voorbereiding laat ze in ieder geval zien dat ze nu al scherp is om aan de competitie te gaan beginnen. Dat bleek ook afgelopen woensdag toen ze in een oefenwedstrijd tegen hoofdklasser Heerenveense Boys met 1-0 won. 

  Opstelling: Mariëlle Degenkamp, Eva Marijke Moritz, Nicole Gelmer (45emin.: Jeanne Duinkerken), Krista Koster, Nienke Peereboom, Michelle Boekweg, Anniek Flobbe (63emin.: Jade Griffith), Veerle Ulrich, Leonie de Weert, Rosana Kamsteeg, Josine Meinen.