• KNVB Beker 1/2 Finale - De weg ernaartoe

  Vanavond staat er een spannende halve finale op het programma! Olde Veste neemt het op tegen SVBO in Emmen voor de KNVB districtsbeker (aanvang wedstrijd 20:00 uur). In dit artikel een opsomming van de weg ernaartoe.

  Het begon met de Poulefase waarin Olde Veste ingedeeld was samen met Alcides, Noordscheschut en Zuidwolde.

 • Poulefase

  PositieTeamGWGVPDS
  1. Olde Veste '54 3 3 0 0 9 +23
  2. Alcides 3 1 1 1 4 -5
  3. Noordscheschut 3 0 2 1 2 -5
  4. Zuidwolde 3 0 1 2 1 -13
 • Uitslagen Poulefase

  ThuisploegUitploegUitslag
  Noordscheschut Olde Veste '54 1-6
  Zuidwolde Olde Veste '54 0-12
  Olde Veste '54 Alcides 6-0
 • 1e RONDE: VV Nieuw Buinen

  Het is tijd voor de eerste ronde in de Districtsbeker. Na een succesvolle poulefase mogen we deze keer aantreden tegen Nieuw Buinen. We spelen uit in Drenthe tegen de vv die uitkomt in de 4e Klasse D na enkele degradaties in de afgelopen jaren. In het verleden kwam VV Nieuw Buinen nog uit op Hoofdklasseniveau, maar dat is vergane glorie. De 4e Klasse lijkt na de nog prille start van de competitie echter weer een maatje te klein voor de ploeg in het oranje-wit. De club staat momenteel fier bovenaan met 12 punten uit vier wedstrijden met een doelsaldo van +19: nul tegen en negentien voor. Ook in de poulefase van de Districtsbeker ging VV Nieuw Buinen als nummer 1 door op basis van het beste doelsaldo.

  Na een bekeravontuurtje afgelopen zaterdag tussendoor gaat deze week de blik weer op de competitie. Aan de wedstrijd van afgelopen zaterdag maken we niet te veel woorden vuil. Het aantal aanvallen en corners was niet meer op de vingers te tellen, maar de bal wilde er maar niet in. Zelfs een penalty van onze kant werd niet benut. Het was een eigen doelpunt van vv Nieuw Buinen dat de doorslag gaf: 0-1 winst en we mogen ons opmaken voor de volgende ronde. En doorrrr…

  2e RONDE: Achilles 1894

  Aan de goede reeks in de competitie werd dinsdagavond een mooi vervolg gegeven: in de wedstrijd voor de Districtsbeker tegen Achilles 1894 liep de score uit naar maar liefst 9-0. Daarbij kregen we een vijfklapper van Hessel Eikelboom voorgeschoteld. Eén van de goals was wonderschoon: vanaf eigen helft schoot hij de bal over de keeper heen. Geweldig!

  ACHTSTE FINALE: VV Rolder Boys

  Inmiddels zijn we na een vrije zaterdag twee weken verder en mogen we ons gaan opmaken voor de volgende ronde in de Beker. De wedstrijd in de 1/8e finale spelen we tegen VV Rolder Boys, voor ons een onbekende tegenstander. De ploeg uit het Drentse Rolde is een zondag 2e Klasser. Op papier zouden daar dus mogelijkheden moeten liggen. Maar vergis je niet! De ploeg schakelde onze titelconcurrent Flevo Boys uit in de vorige ronde en strijd mee om de titel in de 2e Klasse. Momenteel staat de vroegere jeugdclub van Johan Derksen op de 2e plek in de competitie. Mocht de club, opgericht in 1927, dit jaar promoveren naar de 1e Klasse, dan zou dat een evenaring zijn van het hoogste niveau in de competitiehistorie van Rolder Boys zijn. Historie van Rolder Boys in de Beker is ons niet bekend. Maar één ding is zeker: Wij gaan er alles aan doen ‘Kwartfinale Beker in 2023-2024’ er niet aan toe te voegen. Of dat gaat lukken, weten we zaterdagavond pas. De wedstrijd begint om 17:00 uur en staat onder leiding van N. Schulte. Bij gelijkspel volgen strafschoppen. Komt dat zien!

  Afgelopen zaterdag stond voor d’Olde Veste in het teken van Bekervoetbal. De 1/8e finale werd thuis gespeeld tegen Zondag 2e Klasser Rolder Boys. Een uur lang boden de Boys uit Rolden prima weerstand. Nadat echter de 1-0 van Tom Kisjes viel, was de ban gebroken. We liepen zelfs uit naar 4-0 dankzij een eigen goal van Rolder Boys en doelpunten van Juules Kwant en Hessel Eikelboom. Niet zonder slag of stoot, maar uiteindelijk probleemloos – zonder kaarten en blessures – verder naar de volgende ronde. Inmiddels heeft de loting daarvan alweer plaatsgevonden. In de kwartfinale wacht ons een uitwedstrijd tegen Be Quick Dokkum in Friesland 

  KWARTFINALE: Be Quick Dokkum

  In Dokkum spelen we tegen de blauw-gelen van Be Quick. Be Quick is een zaterdag 3e Klasser die ons op papier geen problemen op zou moeten leveren. Of dit in de praktijk ook daadwerkelijk zo zal zijn, moet nog blijken. Het is moeilijk om hier een voorspelling op los te laten. In de Beker heeft Be Quick nog geen absolute ‘grootmachten’ getroffen. Hoogstgenoteerde tegenstander was Zondag 2e Klasser Dalen. In de competitie staat de ploeg in de middenmoot op de 7e plek. Maar goed, uiteindelijk zeggen statistieken helemaal niets. Voetballend zullen we er gewoon moeten staan. Eén ding is wel zeker: voor onze tegenstander is het een extra bijzondere wedstrijd. Het is pas de tweede keer in de geschiedenis dat de ploeg uit Dokkum in de Kwartfinale van de Beker staat. Het is dan ook niet voor niets dat Be Quick heeft aangegeven flink uit te pakken rondom de wedstrijd. Er wordt een superverloting georganiseerd, er staat een mooie sfeeractie op de planning en na afloop is er een DJ met muziek. Het belooft dus een mooie middag te worden. Om 15:00 uur trappen we af. De wedstrijd staat onder leiding van H.J.C. Aartsen samen met assistenten Y.Q. Heeren en B. Volders.

 • Afgelopen zaterdag stond er een bijzonder affiche op het programma. Twee blauw-gele clubs uit de 1e en 3e Klasse mochten de strijd met elkaar aangaan voor een plek in de halve finale van de Districtsbeker. De wedstrijd in Dokkum tegen Be Quick kende een fantastische ambiance: veel sfeeracties, veel supporters en vooral heel veel blauw-geel. De wedstrijd werd met een 0-2 overwinning afgesloten. En dat betekent dat d’Olde Veste halvefinalist is. In die volgende ronde treffen we eind april Zondag 1Klasser SVBO in Emmen. Met de overwinning op Be Quick Dokkum werd meteen het tweede succesje van dit seizoen behaald. Nadat voor de winterstop al een periodekampioenschap werd gewonnen, heeft de ploeg nu ook net als vorig seizoen deelname aan de landelijke KNVB Beker veiliggesteld. Mooi dat de kans op prolongatie van de Beker nog steeds in leven is.

 • Halve finales

  ThuisploegUitploegUitslag
  SVBO Olde Veste '54 Nog niet gespeeld
  Blauw Wit ’34 ONS Sneek 4-2