• Beste ouders, leiders, trainers

   Het nieuwe voetbalseizoen staat weer op het punt van beginnen.

   Een seizoen waarin we bij de jeugd vanaf 6 tot en met 13 gaan werken met de nieuwe leeftijdsopbouw die de KNVB vorig jaar had ingezet. Een seizoen waarin we afscheid nemen van de vorm 7 tegen 7 en er een nieuwe vorm 8-8 ervoor terugkomt.

  De eerste jaars E pupillen gaan 6 tegen 6 spelen ( was 7-7) en de tweede jaars E pupillen 8-8 gaan spelen alsmede ook de eerste jaars D pupillen. Ook kunnen de D pupillen in een elftal spelen.

   Nadat de voorlopige indelingen van de jeugdspelers in juni bekend zijn gemaakt, zie site, is voortdurend gewerkt aan het rondmaken van leiding en trainers voor alle teams.

  De zeer warme zomer heeft er zeker aan bij gedragen dat bepaalde werkzaamheden wat minder snel zijn uitgewerkt. En dus niet alles al startklaar is om te kunnen gaan trainen en spelen. De bekercompetitie start namelijk al op zaterdag 1 september, dus over een week. !!

  We moeten bij de volgende teams de leiding nog rond maken: J10-2, J10-4, J09-3, J08-3 en J08-4. Dit laatste team is net ingeschreven bij de KNVB door nieuwe aanmeldingen.

   
  Bij de J09 en J08 teams is Jessica de Jonge, leeftijd coördinator F pupillen bezig om de leiding rond te krijgen en of in de week van 3 september ouderavonden te beleggen.

  Bij de J10 teams zal Marc Buiter de ouders van deze teams uitnodigen voor een gesprek. Normaal gesproken zal die uitnodiging in de week van 3 september zijn of aankomende week.

  Bij de meiden teams J017-1, J017-2, M15-1 zijn we ook op zoek naar voldoende begeleiders. Ilja Splinter en Manon Heyn zijn hiervoor bereikbaar.

   

  Samenwerking Steenwijk

  Bij de J017-4 zal dit jaar samengewerkt worden met elkaar.

   

  Trainingen

  Er mag tot 1 september uitsluitend op de kunstgrasvelden getraind worden. De gemeente zal naar wij verwachten aan het einde van de week de velden vrijgeven. Zaterdag 1 september is zoals gemeld de start van de bekercompetitie.

   

  Trainingsschema

  Het schema zoals dat nu op de site staat wordt nog aangevuld met meerdere teams die nu nog niet in het schema zijn opgenomen. De reden hiervoor is: als er geen trainer is kun je in de meeste gevallen geen tijden invullen.

  Op basis van de ervaringen van de afgelopen jaren hebben we in de afgelopen maanden gekeken hoe we willen gaan trainen, het niveau ervan en hoe we trainingen te allen tijde doorgang kunnen laten vinden.

  Zoals het nu lijkt zijn we daarin geslaagd en kan het schema verder afgemaakt worden. Aankomende week zal het nieuwe trainingsschema dan op de site geplaatst worden.

   

  De start van de meeste trainingen zal dus aanvangen in de week vanaf maandag 3 september. Ook de uitgifte van materialen en kleding zal aanstaande week opgestart worden. Houd de site hiervoor dagelijks in de gaten.

   

  Keeperstrainingen

  Dit seizoen zal het trainen van de keepers van de niet selectieteams volledig samengedaan worden met VV Steenwijk. Wij zijn over de samenwerking met hen zeer tevreden. De start van deze trainingen zal waarschijnlijk in de week van 24 september opgestart gaan worden.

  Meer informatie volgt via de site en via de teams.

   

  Hoofdopleidingen

  Geertjan de Grip is gestopt in deze functie. De invulling van deze functie is opgelost door 2 personen te benoemen namelijk; Guido Wind, en Dennis Donker. Guido doet de bovenbouw, de A t/m C en Dennis de onderbouw, de D t/m F. In nauwe samenwerking met de algemeen jeugdcoördinator Johan Dolstra zullen deze 3 personen tezamen met de leeftijd coördinatoren er, naar wij hopen, een mooi, sportief en succes vol seizoen van gaan maken. Prestatie en plezier voor eenieder op zijn of haar niveau.  

   

  Johan Dolstra