• In memoriam Bennie Weijdema

    Op zondag, 18 oktober, kregen wij het bericht dat Bennie Weijdema is overleden. 

    Iedereen in onze vereniging en ver daarbuiten kent "de" Bennie van Olde Veste ’54. Immers Bennie was nagenoeg alle dagen aanwezig op ons mooie complex. Een complex waar hij alle gaatjes en hoekjes van kende. Hij heeft een grote bijdrage geleverd aan de verbouwing van de kantine en de kleedkamers, waar velen van ons met veel plezier gebruik van maken of maakten. Bennie was de Haarlemmerolie in onze machine. Je kon altijd een beroep op hem doen en eigenlijk was niks hem te veel als het om zaken ging om het voetballen heen. 

    Daarnaast was Bennie jarenlang verantwoordelijk voor het onderhoud van de grasmat. Hij had contact met de gemeente hierover en na het voetbalseizoen was hij degene die de bewatering deed. Dat lijkt eenvoudig maar is daadwerkelijk een dagtaak. Elke keer de sproeiers verzetten en zorgen dat op tijd al onze velden van water werden voorzien. Als je op ons complex kwam en je rook de geur van het gras, dan had je gewoon zin om te spelen. Elke vrijdag was Bennie druk met de belijning van de velden zodat er weer gevoetbald kon worden. 

    Op de zaterdag was Bennie nagenoeg de hele dag aanwezig. Genietend van de kleinste jeugd tot de senioren. Hield alles in de gaten en kende nagenoeg iedereen. Na de laatste wedstrijd een biertje drinken met zijn kameraden aan de bar, zittend op een kruk, en de dag doornemen wat er allemaal weer gebeurd was op de velden. Helaas veel te vroeg blijft deze kruk nu leeg. Namens alle leden van Olde Veste willen wij zijn familie sterkte wensen met dit verlies. Met Bennie verliezen wij een markante man.