•  

     

    Na een laat geworden uitje van de leiding op vrijdag, begint de zaterdag een beetje met een zwaar hoofd. Als we ook nog horen dat er geen scheids aangesteld is, schieten we helemaal in de stress. Gelukkig weet Alexander, Geert Jan de Grip te strikken, mits deze een trainingspak kan regelen. Dit is snel voor elkaar en kunnen we beginnen aan de wedstrijd tegen de nummer 1 uit de competitie, ONS Sneek. De tactiek wordt besproken en met name de angst die de jongens hebben voor Ruben. Dit is een grote uit de kluiten gewassen jongen die bijna alle goals voor zijn rekening neemt.

    Wanneer de wedstrijd begint is het eerste gevaar ook van Ruben. Hij probeert Damian met een afstandschot te verrassen, maar onze keeper pakt resoluut. Het is van beide kanten een beetje aftasten, maar het meest van de tijd wordt er op de helft van de Friezen gevoetbald. Er zijn mooie acties en combinaties te zien en de jongens lijken geen ontzag te hebben voor de nummer 1. In de 18de minuut raakt Ruben geblesseerd in duel met Max en moet het veld huilend verlaten. Hij zou ook niet terugkeren en hiermee lijkt de angel uit de ploeg te zijn. ONS kan niet echt een vuist maken en er komen meer kansen voor d’ Olde Veste. Jordy weet te onderscheppen en kan voorgeven op Xavier. Deze raakt in de kluts de keeper en volgt er een corner, waar vervolgens niets uit komt. De druk neemt verder toe en weer volgt een corner. Het is de 28ste minuut en Alexander voelt aan zijn water dat er een doelpunt komt. En zowaar!!! De corner is lang en er is wat gerommel voor de Sneekergoal. Uiteindelijk via een hakje van Maik, komt de bal randje 16 voor de voeten van Aiden. Deze bedenkt zich niet en haalt uit. 1-0!! We komen op voorsprong, vlak voor de rust. Direct gaat ONS in de tegenaanval. Uitgespeelde kansen krijgen ze niet, maar weer met een afstandschot proberen ze het. Damian pakt gelukkig weer en kan de bal tot corner verwerken. Na een vloeiende combinatie tussen Jordy en Stijn, wordt laatstgenoemde neergelegd en volgt er een vrije trap. Max neemt hem, maar schiet helaas hoog over. Dan fluit de scheids voor het eind van de eerste helft.

    Er wordt afgesproken in de tweede helft net zo te blijven knokken. Achterin staat het goed. Ollie geeft goed rugdekking en de backs, Jort en Reinout zitten er kort op. ONS begint fel en er komen kansen. Vanuit een corner wordt er net naast gekopt. Even later wordt er weer voorgezet en weet Damian weer te redden. Op de bank houden we geen nagels over van de spanning. Dan mag Willem een corner nemen. Hij weet Rob zijn hoofd te vinden, maar jammerlijk kopt hij net naast. ONS weet door te breken, maar zijn vandaag ongelukkig in de afwerking, want het schot gaat net naast. Niet lang daarna is er weer een schot van afstand en weer staat Damian in de weg. De minuten tikken weg?????? Er wordt een steekbal op Stijn gegeven, deze speelt door naar Xavier, die hem vervolgens panklaar neerlegt voor Alwin. Alwin schiet en op 1 of andere manier weet de keeper te redden. Echter de bal is over de lijn geweest. Hoe is dit mogelijk?? De scheids ziet het niet en de grens van de tegenpartij heeft natuurlijk niets gezien. Hij wordt dus NIET geteld. De tijd verstrijkt maar wat gaat dat langzaam. Na een minuut of 5 in de extra tijd, fluit de scheids voor het eind van de wedstrijd. Wat een opluchting. Een heerlijke pot voetbal. Misschien niet heel goed, maar wel met veel strijd en beleving. 
    De 3 punten blijven in Steenwijk en "NIETS VOOR ONS SNEEK"!!