• ‘Letst geht’s los’: Iedereen is welkom op het Oktoberfest van Olde Veste op zaterdag 29 oktober

  STEENWIJK - De lustrumeditie van het Oktoberfest van Olde Veste op zaterdag 29 oktober belooft een bijzondere te worden. Dat is niet alleen bedoeld voor leden, maar iedereen is welkom in de tent aan de Parallelweg. Zanger Jan-Joost en DJ Maarten zijn ook van de partij op ‘Letzt geht’s los!’. 

  De organisatoren Martijn Strijker (30) en Vroukje Otten (60) laten op veld 7 zien hoe groot de tent is waarin het Oktoberfest gehouden wordt. Vroukje gaat daarvoor op de rand van het voetbalveldje voor de mini’s staan en Strijker veertig meter verderop. “De vorige vier edities hebben we in de kantine gehouden, die met 350 tot 400 mensen afgeladen vol was. De lustrumeditie is voor het eerst buiten in een feesttent, waarin 750 mensen zich lekker kunnen bewegen,” legt Martijn uit. Hij benadrukt dat dat iedereen die zin in een feestje heeft daarvoor uitgenodigd is. De animo voor het feest, waar zanger Jan-Joost en DJ Maarten zullen optreden, is groot. “De helft van alle kaarten zijn al verkocht,” glundert hij. Geen wonder, want de zingende DJ Jan Joost is een veel geziene gast op feesten en partijen in heel Nederland, waaronder dit jaar nog op Woodstock en de Koloniecup. 

  Samen één met Olde Veste

  Door het feest voor iedereen open te stellen, wil Olde Veste haar nieuwe logo ‘Samen één met Olde Veste’ gestalte geven. Binnen de club zie je dat bijvoorbeeld terug in het nieuwe clubtenue. “Dames, heren en jeugd, iedereen draagt vanaf eind september hetzelfde tenue, met alleen verschillende sponsoren op de rug,” illustreert Martijn. De club wil daarmee uitdragen dat elk lid gelijk is. Op het Oktoberfest geldt trouwens ook een dresscode. Vroukje zegt lachend: “We hopen dat iedereen in een lederhose of dirnjurk komt. Doe je dat niet, dan pas val je op!” Ze vertelt verder dat de club de toegangsprijs en de prijs voor de muntjes bewust laag heeft gehouden. Zo kost een toegangskaartje in de voorverkoop € 12,50 en aan de deur € 15. Een muntje kost € 1,50. “Voor twee muntjes heb je al een grote pul bier of glas wijn,” rekent Vroukje voor. De twee organisatoren hopen op een grote opkomst en een mooie opbrengst, waarmee ze de club graag in deze tijd van stijgende kosten van een financiële meevaller willen voorzien.

  Breed gedragen

  Martijn en Vroukje zijn blij dat het Oktoberfest binnen de club breed gedragen wordt. “In het organisatiecomité zitten dames, spelers uit het eerste herenelftal, maar ook jeugd en oudere leden,” aldus Martijn. “En wie weet levert het Oktoberfest de club nog wel een aantal nieuwe vrijwilligers op,” voegt hij toe. Zelf is de speler van het eerste elftal ook heel actief binnen de club. “Ik ben voorzitter van de businessclub en de supportersvereniging, maar ook scheidsrechter en trainer,” somt hij op. “Martijn is echt een voortrekker,” geeft Vroukje hem als compliment. Zelf is ze trouwens ook een bezige bij als gastvrouw van het eerste herenelftal en al 16 jaar lid van de supportersvereniging.

  Aanvang: 19.30 uur, voor kaarten zie de Facebooksite van Olde Veste of klik hier.