• MO17-1 wint bekerfinale in Joure

    Het meiden elftal van Olde Veste 017-1 heeft zaterdag 2 juni de bekerfinale in Joure weten te winnen. Een uiteindelijke 4-2 stand gaf recht om het grote podium te beklimmen en de herinneringsmedailles en beker in ontvangst te mogen nemen. Het team van Arjan de Geus,  Peter Gjaltema en Sandra Hesse wist op deze manier opnieuw een prijs toe te voegen aan de lange lijst.

    De tegenstander in Joure was het onbekende Marum. Maar Olde Veste was gewaarschuwd want een week eerder had de tegenstander al een dorpstour gemaakt op de platte kar wegens het behalen van het kampioenschap inde eerste klasse. Het bleek ook een goede tegenstander te zijn die met gemak mee zou kunnen in de hoofdklasse. Daarnaast had Marum in de halve finale van het beker toernooi al Go recht, de concurrent van Olde Veste om de titel in de hoofdklasse, uitgeschakeld. Ook een voordeel voor Marum was dat de technische staf de halve finale van Olde Veste in Beesterzwaag had kunnen bekijken.

    Op de sfeer volle accommodatie van SC Joure begon Olde Veste zenuwachtig aan de wedstrijd en in die fase was de tegenstander beter. De 0-1 stand was ook niet onterecht. Het was wel schrikken voor de begeleiding dat keeper Merith en Carin bij die actie in botsing kwamen. Maar na enkele minuten bleek het tweetal wel verder te kunnen. Duidelijk was al wel dat de technische staf van Marum de verdedigers op het hart gedrukt hadden om Merle geen ruimte te geven voor haar dodelijke schot want de Olde Veste spits werd over het hele veld kort gedekt. De gelijkmaker kwam uit een heel andere hoed want na een gelukje wist Selma met een venijnig schot de bal binnen te prikken 1-1. Vervolgens was er een prachtige aanval die de voorsprong voor Olde Veste betekende. Joël ging er met een prachtige actie langs op links en de voorzet belandde precies voorde voeten van de instormende Merle. Als een granaat kwam de bal stil tegen het nylon 1-2. Een strafschop leek de wedstrijd al vroegtijdig te gaan beslissen maar helaas voor de Blauw Gelen wist de keeper van Marum knap te redden. Een overtreding aan de andere kant, binnen de zestien, was de aanleiding voor een terecht gegeven penalty voor Marum en dat betekende de 2-2. Spanning alom ook omdat de Olde Veste verdediging nog al slordig speelde. Merle zou echter opnieuw beslissende factor zijn. Nadat nog al wat kansen waren gemist was een vrije trap van een meter of 25 die hard via de onder kant lat binnen sloeg 3-2.Nu moest Marum alles of niets spelen ook omdat de klok door telde. De ruimte die het daarbij weg gaf werd door de zeer goed spelende Joël optimaal gebruikt.Een voorzet van rechts werd goed aangenomen en met een handige passeer actie was de weg richting de 4-2 helemaal open. Vervolgens kwam Olde Veste niet meer in gevaar en lag de weg naar de eeuwige roem  open.