• Olde Veste opende het seizoen 21/22 in en tegen Jubbega. Maar de zondag eersteklasser had weinig in te brengen tegen het druisterig spelende OV. Na een 1-1 ruststand werd het uiteindelijk 1-4 maar die eindstand stond zeker niet in verhouding tot het veldoverwicht van de bezoekers. Jason Huisman, Alex Mol, Justin Ronde  en A junior Hessel Eikelboom waren de nieuwe gezichten binnen de OV selectie. Harmen Nijboer (0-1), Daan Postma (1-2,1-3) en Dave Kuurman waren trefzeker voor de ploeg van trainer Dick Krommenhoek.

  Het was jammer voor de aanwezige supporters dat de technische staf er voor gekozen had om na 30 minuten de gehele opstelling door elkaar te husselen en vervolgens zes nieuwe spelers binnen de lijnen te brengen. Dat kwam het spel van Olde Veste zeker niet te goede. De openingsfase was leuk om te zien. Olde Veste kreeg diverse kansen maar verzuimde om de thuisclub op achterstand te zetten. Een goede counter van Jubbega leverde een mooie kans op maar doelman Tom Holleboom redde bekwaam. Na 24 minuten spelen was het raak toen een mooie actie van Juul Kwant door spits Harmen Nijboer werd  omgezet in  de eerste treffer van het seizoen. Maar enkele minuten later was de stand ook weer gelijk. Slordig verdedigen gaf de thuisclub de kans om op gelijke hoogte te komen. Die 1-1 haalde ook  de rust want ook in de slotfase van de eerste helft bleef OV slordig.

  Na de rust veranderde het spelbeeld niet. OV zette  de toon en kwam 3 minuten na de rust weer op voorsprong. De keper van de thuisclub liet de bal los en Daan Postma was er als de bekende kippen bij 1-2. Jubbega probeerde het OV via de counter wel lastig te maken maar Erwin van Luik ( en het laatste half uur Martijn Strijker) was het slot op  de deur. OV kreeg behoorlijk wat kansen, de laatste wedstrijd tegen Jubbega eindigde in 9-1, maar opnieuw verzuimde het de score op te voeren. Een poeier van Thomas de Jong spatte op de lat uiteen waarna Daan Postma attent reageerde door koppend de 1-3 binnen te werken. Dave Kuurman wist in de laatste minuut de stand naar 1-4 te tillen.

  De eindconclusie van de leuke wedstrijd was dat de technische staf de lastige taak heeft om van deze talent volle groep de juiste elf aan de competitiestart te krijgen.
  Het eerste optreden voor eigen publiek is dinsdag 17 augustus tijdens het Steenwijker Toren Cup, de tegenstander zal  Berkum zijn. Aanvang 20.00 uur.

  Bekijk hier de foto's

  Na 10 maanden geen wedstrijd, mag het weer......<