• Olde Veste neemt eerste horde in de nacompetitie

  Olde Veste heeft in de eerste ronde van de nacompetitie voor promotie naar de 4e divisie nipt gewonnen van AGB. De ploeg uit Amsterdam, uitkomend in de zondag 1e klasse A, bood stevige tegenstand, maar Olde Veste wist uiteindelijk de overwinning binnen te slepen.

  De wedstrijd begon voortvarend voor de thuisploeg. In de 16e minuut scoorde AGB uit een vrije bal, die in de kruising belandde, waardoor de stand op 1-0 kwam. Olde Veste liet zich echter niet uit het veld slaan en bleef druk zetten. In de 22e minuut kreeg Hessel Eikelboom een grote kans, maar zijn schot ging voorlangs.

  Net voor rust kwam Olde Veste op gelijke hoogte. Na een gekeerd schot van Hessel Eikelboom kon Niels ten Veen vanuit een corner de 1-1 binnenschieten. Gezien het spelbeeld een terechte ruststand.

  In de tweede helft startten beide teams ongewijzigd. Olde Veste zette meteen vol druk op AGB, maar in de 54e minuut leidde een wilde actie van de AGB-keeper tot een hoofdblessure voor Maikel Toeter. In de 62e minuut kwamen de Amsterdammers opnieuw op voorsprong. Ditmaal met een afstandschot van ruim 20 meter waar keeper Tom Holleboom geen antwoord op had.

  Olde Veste wisselde in de 70e minuut Jetse Suiker voor Mark Bruintjes en bracht in de 77e minuut drie verse krachten in: Kwant, De Jong en Nijboer losten Ten Veen, Dijkstra en Spijker af. Deze wissels wierpen hun vruchten af toen Julian Zwoferink in de 86e minuut de gelijkmaker scoorde. De reguliere speeltijd eindigde met een 2-2 stand, waardoor de wedstrijd naar verlenging ging.

  In de verlenging kreeg Olde Veste kansen te over. In de 98e minuut werd een kopbal van de lijn gehaald en in de 102e minuut was Tom Kistjes dicht bij de 2-3, maar zijn schot werd door de keeper tot een corner verwerkt. Uiteindelijk scoorde Julian Zwoferink opnieuw van dichtbij in de 110e minuut, waardoor Olde Veste op 2-3 kwam. Ondanks hevige tegenstand van AGB, dat zich niet gewonnen gaf en volop strijd leverde, bleef de stand ongewijzigd.

  Olde Veste wint uiteindelijk met 2-3 en heeft hiermee de eerste horde in de nacompetitie met succes genomen.

  De tegenstander van Olde Veste voor de volgende ronde is inmiddels ook bekend. In de wedstrijd tussen csv BOL en WV-HEDW werd het 3-1, waardoor Olde Veste het aanstaande zaterdag opneemt tegen de ploeg uit Broek op Langedijk. De wedstrijd wordt op neutraal terrein bij DVS Ermelo gespeeld. De aanvangstijd is 15.00 uur. Meer informatie volgt via de social media kanalen.

 • Voorbeschouwing

  Avondje Amsterdam, 5 juni 2024

  Na een bewogen afsluiting van het seizoen, gaan de mannen van Wuestenenk en Bootsma aanstaande woensdag 5 juni de volgende uitdaging aan. In de volksmond is er na een competitie een nacompetitie. Na weken van wisselen tussen de eerste, tweede en weer de eerste plek, werd het stuivertje op 25 mei uiteindelijk weer gewisseld na een doelpunt in de laatste wedstrijd van de eerste klasse I, die op dat moment nog gaande was.

  Na de teleurstelling staan de neuzen nu weer richting de tweede ronde van de nacompetitie. Via loting is AGB onze tegenstander geworden en wordt de wedstrijd gespeeld op woensdag 5 juni op het sportpark Ookmeer, Abe Lenstralaan 6 te Amsterdam. De starttijd is 20:00 uur.

  AGB zult u zeggen, ja, AGB is het team waartegen we het seizoen ook gestart zijn op 12 augustus in het kader van de kwalificatieronde van de TOTO KNVB beker. In augustus was de uitslag 1-2, doelpuntenmakers waren Juules Kwant en Harmen Nijboer. Na een seizoen voetballen zullen beide teams erop gebrand zijn om de volgende ronde te halen. De wedstrijd zal bij een gelijke stand doorgaan met een verlenging van 2x15 minuten. Is er dan nog geen winnaar, dan zullen strafschoppen de beslissing brengen.

  Supporters die de reis richting Amsterdam gaan maken, jullie support wordt gewaardeerd. Mocht het eindresultaat positief zijn, dan wordt de "finale" wedstrijd op zaterdag 8 juni op neutraal terrein gespeeld.

  De tegenstander zal komen uit de volgende wedstrijden die zaterdag 1 juni gespeeld worden:

  • Bol (Broek op Langedijk) – Winsum (Winsum)
  • WV-HEDW (Amsterdam) – BFC (Bussum) 

  De winnaars uit bovenstaande wedstrijden zullen op 5 juni tegen elkaar spelen, en de winnaar zullen we dan eventueel treffen op 8 juni.

  Wat ons betreft: Forza Blauw-Gele en op naar twee succesvolle wedstrijden!