• Voorbeschouwing vv d’Olde Veste 54 - csv BOL

  De eerste horde in de nacompetitie is genomen. VV AGB werd woensdagavond verslagen met 2-3. Tweemaal kwamen de mannen van OV terug van een achterstand, om vervolgens in de verlenging de winnende treffer te maken.

  Na een evenwichtige beginfase kreeg AGB in de 16e minuut een vrije trap net buiten de zestien. Deze vrije trap resulteerde in de 1-0 door een prachtige trap van de speler van AGB. Hierna was het OV dat het heft steeds meer in handen nam en het dwong meer kansen af, echter werden deze niet afgemaakt. Het leek erop dat we aan de thee zouden gaan met een 1-0 achterstand. Totdat Mark, in de 45e minuut, een corner mocht nemen. Zoals wel vaker dit seizoen kwam de bal voor de voeten van Hessel. Zijn schot werd nog geblokt, maar Niels wist wel raad met de bal en schoot deze achter de keeper. 1-1 en tijd voor de rust.

  De tweede helft begon hoe de eerste helft eindigde. OV zet AGB onder druk en creëert mogelijkheden. Die mogelijkheden werden alleen niet omgezet in doelpunten. Dit doet AGB wel, in de 62e minuut komt de bal bij een speler van AGB en deze schiet van zo’n 20 meter de bal onderkant lat in de goal. Opnieuw in de achtervolging dus. Tegen het eind van de wedstrijd nam OV de touwtjes steeds meer in handen, dit mede door de spelers van AGB die bij bosjes neer vielen met fysieke ongemakken. In de 86e minuut resulteerde dit in opnieuw een gelijkmaker. Julian, die zichzelf voorin had geposteerd, nam de bal van randje zestien op de volley en die verdween in het doel. Hierna volgden nog gevaarlijke schoten van Maikel en Tom, maar deze gingen allebei net langs de verkeerde kant van de paal. 2-2 na 90 minuten en daarmee was het tijd voor een verlenging.

  In deze verlenging werd het verschil in fysieke gesteldheid alleen maar groter. OV voetbalde genoeg kansen bij elkaar. Eén daarvan kwam vanuit een hoekschop, de kopbal van Tom werd echter gekeerd op de lijn. Vijf minuten in de tweede helft van de verlenging was het Thomas die een inworp de zestien in slingerde en Julian, die weer mee naar voren was gekomen, bracht door zijn schot de stand op 2-3. Tien minuten later floot de scheidsrechter af en de overwinning was een feit.

  Door deze overwinning speelt OV zaterdag de finale voor promotie naar de 4e divisie. Deze wedstrijd wordt gespeeld tegen csv BOL uit Broek op Langedijk. BOL eindigde dit seizoen als 13e in de 4e divisie A en moet dus winnen om degradatie te voorkomen. In de nacompetitie schakelde BOL eerst eersteklasser vv Winsum uit door met 3-0 te winnen om vervolgens met een 3-1 overwinning WV-HEDW te laten degraderen. We komen dus tegen een team dat een lastig seizoen achter de rug heeft, maar wel vertrouwen kan tanken uit haar laatste twee wedstrijden. Kunnen ze dit vertrouwen gebruiken om het de mannen van OV lastig te maken of zal de angst om te degraderen toch door de hoofden van BOL spoken. OV zal in ieder geval gebrand zijn om te winnen en om de promotie, die misschien wel als gerechtigheid zal voelen, te pakken.

  Plan dus je zaterdagmiddag vrij en reis met z’n allen af naar het complex van DVS ‘33 in Ermelo om OV naar de 4e divisie te helpen. De wedstrijd zal om 15:00 uur afgetrapt worden en wordt geleid door scheidsrechter J.A.C van Dongen en hij zal geassisteerd worden door B.A. de Groot en J. Adu Boahen.

 • Met de bus naar de finale

  Onze eerste selectie zal nog één keer alles geven om promotie af te dwingen naar de vierde divisie. Dit kan niet zonder jouw steun! Mis deze wedstrijd niet en reis met ons mee! Er zullen supportersbussen rijden om iedereen naar Ermelo te brengen. 🚌

  🔗 Schrijf je nu in via onderstaande link 🔗

  https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd2EtRtx9sYXTb_d7xcNwHlG0dyZxLcmsHUXF6d6gAkSzra2Q/viewform

  Zorg dat je aanwezig bent! #Forzablauwgele🔵🟡

  Spelregels:
  1. De kosten voor de busrit naar Ermelo bedragen € 4,- en dient voorafgaand aan de rit te worden betaald in de kantine.
  2. Vertrektijd bus 13:00 bij Olde Veste (wees op tijd!)
  3. Uiterlijk 30 minuten na de wedstrijd zal de bus weer vertrekken naar Steenwijk. Wees op tijd terug op de afgesproken locatie.
  4. Dresscode: Blauw/geel
  5. Kinderen (18-) onder begeleiding. Als begeleider heb je de verantwoordelijkheid over deze kinderen!
  6. We zijn te gast in Ermelo (gedraag je ook zo)

  Entreegelden
  De entreegelden zijn als volgt:
  • Vanaf 18 jaar: € 10,-
  • Minderjarigen: € 5,-

  De kassa's zijn open vanaf 13.30 uur en er kan contant en met pin afgerekend worden.

  💙💛💙

 • DVS’33 Ermelo

  DVS’33 Ermelo is zaterdag 8 juni gastheer voor de finale voor een plaats in de Vierde Divisie tussen BOL uit Broek op Langedijk en het Steenwijkse d’Olde Veste’54.

  Door: Joop Tomassen (PR DVS’33 Ermelo)

  Voor de Noord-Hollandse club is het streven om dat niveau na het debuutjaar vast te houden en voor de club uit de Kop van Overijssel is het een poging om terug te keren naar het niveau, waarop het al eerder actief was. Door een klucht verloren de Steenwijkers kort voor het einde van de competitie de koppositie en konden die in de slotwedstrijd niet meer heroveren, zodat zij veroordeeld waren tot de nacompetitie voor promotie.

  Lees verder