• Nieuwe corona maatregelen vanaf zondag 28 November 2021

  Nieuwe coronaregels vanaf zondag 28 November 2021

  De situatie in de ziekenhuizen is momenteel zo ernstig dat de overheid heeft besloten om verdere maatregelen tegen het Covid virus te nemen. De maatregelen raken de samenleving en het amateurvoetbal wederom hard.

  Dit weekend is er wel nog volop gevoetbald. Helaas gelden er vanaf zondag 28 november 05:00u verscherpte maatregelen, in ieder geval voor de komende 3 weken:

  • Tussen 17.00 – 05:00 uur moeten de sportaccommodaties dicht zijn.
  • Georganiseerd buiten sporten na 17.00 uur (wedstrijd of training) is toegestaan met maximaal 4 personen (exclusief instructeur) en op 1,5 meter afstand. Ter verduidelijking, dit mag dus niet plaatsvinden op de sportaccommodatie zelf.
  • Zonder tegenbericht worden er geen trainingen georganiseerd voor alle teams die normaliter na 17:00u trainen. We verkennen de mogelijkheden en lichten je team in zodra er meer bekend is.

   Vooralsnog kan er op zaterdag tot 17:00u nog wel gevoetbald worden. Daarvoor gelden de volgende beperkingen:

  • Publiek is helaas niet welkom. Hierbij geldt een uitzondering voor alle personen die functioneel noodzakelijk zijn voor de wedstrijden, zoals scheidsrechters, trainers, coaches, leiders, onderhoudsprofessionals, vrijwilligers en strikt noodzakelijke rij-ouders.
  • In de kantine en de kleedkamer is een CTB voor alle personen van 18 jaar en ouder verplicht.
  • Vaste zitplaatsen zijn verplicht in de kantine.
  • Het afhalen van eten/drinken bij een afhaalpunt (binnen) mag zonder CTB maar met mondkapje.

  De KNVB gaat komende week in beraad over het doorgang laten vinden van de competities, zonder dat normaal getraind kan worden. We houden de berichtgeving in de gaten.

  Deze maatregelen van het kabinet gelden voor 3 weken en gelden in ieder geval tot 19 december 2021. Op dinsdag 14 december wordt de situatie opnieuw beoordeeld.

  Opnieuw een aanscherping van de regels die ons allemaal teleurstelt. Heel begrijpelijk. Toch hebben we met elkaar de verantwoordelijkheid het aantal besmettingen omlaag te krijgen. Wees verstandig en houd je aan de geldende (basis)regels. Wijs elkaar op die verantwoordelijkheid, ook als je al gevaccineerd bent. We rekenen op jullie.

  Het Bestuur

  v.v. d’Olde Veste ‘54