• Olde Veste begint met een zege op PELIKAAN-S

  Olde Veste heeft door met 4-2 te winnen bij Pelikaan-S een daverde start gemaakt aan de competitie 2020/21. Daarbij zorgden Juules Kwant, Jeffrey Dijkstra (twee maal) en Davy Kuurman voor de doelpunten. Na een 1-1 ruststand deed Olde Veste na de hervatting goede zaken door na een dik uur spelen de stand in  enkele minuten naar 1-4 te tillen.

  De jonge ploeg kreeg behoorlijk wat kansen tegen de titelkandidaat uit Oostwold. Met die stand leek de winst binnen maar de 2-4 bracht nog wel  de nodige onrust. Uiteindelijk blijkt die 4-2 de eindstand te zijn waarmee Olde Veste terecht de eerste drie punter van deze competitie pakt.

  De competitieleider van de KNVB had geen mindere tegenstander kunnen bedenken dan Pelikaan S in de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen. De ploeg uit Oostwold, waar oud vv Steenwijk speler Jan Schulting ook dit seizoen trainer is, heeft zich tijdens de verlengde zomerstop weer aardig versterkt. Luuk Kuipers en Shkodran Metjae kwamen over van Cambuur terwijl ook de meest opvallende transfer in Noord Nederland, Brian Inge van PKC, in het voordeel van Pelikaan-S uitviel.

  Volgens de kenners moet Pelikaan-S dan ook minimaal een periodetitel pakken dit seizoen.

  Zoals bekend kreeg Olde Veste in deze zomer een heel anders gezicht. Niet alleen binnen maar ook buiten de lijnen zijn andere namen. Dick Krommenhoek is de nieuwe trainer terwijl Maikel Toeter, Thomas de Jong en invaller Harmen Nijboer die hun competitiedebuut maken, de nieuwe gezichten in de basisopstelling van Olde Veste zijn.

  De start van de wedstrijd was voor de thuisclub. Het was scherper en Olde Veste oogde zenuwachtig. In de 9 minuut was er een geweldige opsteker voor OV. Pelikaan-S speler Wim van Bavel kopt de bal te kort terug en Juules Kwant onderschept de bal en schuift hem vervolgens onder de keeper van de thuisclub door 0-1.

  Met die treffer krijgt Olde Veste kleur op de wangen. Davy Kuurman schiet enkele minuten later op doel en ziet zijn schot via een hand over gaan. Ook een scherpe voorzet van Jeffrey Dijkstra weet Kuurman net niet de juiste richting mee te geven. Ook Pelikaan S doet van zich spreken. Met een afgekeurde goal (buitenspel) komt Olde Veste goed weg terwijl enkele minuten later de bal op de stip gaat na een handsbal van Erwin van Luik. Maar Tom Holleboom weet de strafschop te keren en naast te tikken. Zuur is echter dat de toegekende corner als nog een doelpunt oplevert voor de thuisclub 1-1. Bas Holleboom krijgt 3 minuten voor de rust een mooie kans om de bal binnen te knikken maar ziet de inzet knap gestopt worden door de doelman van de thuisclub Winand Quartel. Opslag van rust komt de thuisclub weer goed weg als, na een overtreding op Jeffrey Dijkstra, de verdediger slecht geel krijgt.

  Na de rust komt Olde Veste ongewijzigd binnen de lijnen en al snel blijkt dat de scherpte er nu wel is. Juules Kwant kan alleen via een overtreding worden of gestopt. Tijd voor het handelsmerk van Jeffrey Dijkstra die de bal, via de muur, in de linker bovenhoek krult. Pelikaan-S laat even later een goede mogelijkheid op de gelijkmaker liggen. Ook Davy Kuurman krijgt een levens grote mogelijkheid maar is te gehaast. Het blijkt echter de opmaat voor een goede fase van OV want het weet de wedstrijd in het slot te gooien. Mehran Alipourasli bediend Davy Kuurman op maat 1-3. Een minuut later is de verrassende overwinning een feit. Juules Kwant pikt een opmaat gegeven steekbal op en kan alleen door. Niet zelfzuchtig legt hij de bal breed op de meegelopen Jeffrey Dijkstra 1-4. De thuisclub gaat vervolgens alles of niets spelen waarbij de broers Hooiveld worden ingebracht. Met die veranderde spelopvatting geeft het verdedigend wel heel veel ruimte weg maar ondanks de kansen weet OV de score niet op te voeren.  Harmen Nijboer mag zijn debuut maken  in Olde Veste 1 doordat hij Davy Kuurman af mag komen lossen. Sven  Toeter komt het laatste kwartier voor de moegestreden Patrick de Vente. Sion weet de achterstand van Pelikaan S nog wel te verkleinen maar verder dan 2-4 laat OV het niet komen

  Een terechte overwinning klinkt het volmondig uit de mond van  de technische staf. Alleen een zwaluw maakt geen zomer. Zaterdag 26 september komt Balk naar Steenwijk. Om 15.00 uur is de aftrap aan de Parallelweg.

  Opstelling Olde Veste: Tom Holleboom, Maikel Toeter, Julian Zwoferink, Erwin van Luik, Thomas de Jong, Patrick de Vente (75. Sven Toeter), Mehran Alipourasli, Bas Holleboom, Juules Kwant (85. Bas de Vries), Davy Kuurman (75. Harmen Nijboer), Jeffrey Dijkstra.

   

  Bekijk de foto's van de wedstrijd HIER