• Het is snijdend koud, zaterdag 17 maart. Maar het is de wind, die de bepalende factor is in het uitduel dat d’ Olde Veste ’54 VR1 afwerkt tegen SC Genemuiden VR1. In de eerste helft heeft de thuisploeg de wind mee. Olde Veste heeft dat voordeel in de tweede helft en weet dat net iets beter te benutten.

  Genemuiden begint de wedstrijd goed. Het team dat op de zevende plaats in de competitie staat, combineert vlot. De wedstrijd speelt zich voor een groot deel af op de helft van Olde Veste. In de 20e minuut resulteert dit in de 1-0. Genemuiden zet een goede en vloeiende aanval op en rondt die mooi af. Renée Onderweegs weet maar net te voorkomen dat het een minuut later ook al 2-0 staat. Zij heeft veel last van de wind. Het lukt haar niet om de bal ver uit te trappen. Zo kan Genemuiden continue veel druk uitoefenen. Langzamerhand krijgt de ploeg van Jan Mulder meer grip op de wedstrijd. Veel meer dan een vrije trap net buiten het strafschopgebied van Genemuiden levert dat nog niet op. Haar schot gaan net naast.

  Spiegelbeeld 
  De tweede helft is het spiegelbeeld van de eerste helft. Nu is het Olde Veste dat continue aanvalt en balbezit heeft. Leonie de Weert, Krista Koster en Samantha Grasmeijer krijgen kansen. Genemuiden weet zich na deze eerste aanvalsgolf te herpakken en komt er een paar keer gevaarlijk uit. Renée staat telkens op de goede plaats en redt een paar keer fraai. Inmiddels is Judith Koudijs het veld in gekomen. Dat levert meteen extra aanvalskracht op. Na goed voorbereidend werk van Rosana Kamsteeg schuift Judith de bal beheerst binnen: 1-1. Nog geen vijf minuten later scoort zij ook de 1-2. Nu is het de opkomende Krista Koster die vanaf de achterlijn de voorzet geeft. Judith kan de bal simpel binnentikken. Het laatste kwartier dringt Genemuiden nauwelijks nog aan. Olde Veste verdedigt haar voorsprong met succes. De sportieve wedstrijd levert een terechte winnaar op. Voor trainer Jan Mulder een overwinning met een gouden randje. Hiervoor trainde hij immers Genemuiden en daarom is hij erop gebrand deze drie punten binnen te halen.

  Goede zaken
  Met de overwinning op Genemuiden doet Olde Veste goede zaken. Vooral ook omdat Ermelo haar wedstrijd verliest, staat het nu nog steviger op de tweede plaats in de ranglijst. De derde periode kan haar bijna niet meer ontgaan. Goed gedaan meiden! Laat het nu maar gauw lente worden!

  Opstelling: Renée Onderweegs, Michelle Boekweg, Krista Koster, Eva-Marijke Moritz (80e min.: Helen Gorter), Ricky Esselink, Veerle Ulrich, Samantha Grasmeijer, Leonie de Weert (85e min.: Jeanne Duinkerken), Rosana Kamsteeg, Josine Meinen en Mariëlle Degenkamp (60e min.: Judith Koudijs).