• OLDE VESTE gaat slordig met de kansen om

  7 sept 2021

  Het is logisch dat de echte voetballiefhebbers die het eerste elftal van Olde Veste volgen uitkijken naar het begin van de competitie. Een oefenpartijtje, een bekerwedstrijdje is leuk maar voetballen draait om de punten.Ook tegen VENO, de eerste wedstrijd in de bekercompetitie was het weer fris en fruitig wat OV liet zien.

  De 5-3 einduitslag was dan bij lange na geen afspiegeling van wat er zich binnen de lijnen afspeelde.“ We maken drie doelpunten en dat is leuk maar voor de rest zijn we op alle fronten overklast “ liet een VENO speler zich na afloop ontvallen.
  FC Meppel won in de zelfde poule met 4-1 van FC Wolvega.

  Brian van der Zweerde scoorde daarbij twee maal Olde Veste opende verrassend met Mehran Ali Pour Asli als rechtsback en de openingsfase van het sportieve duel was zeker voor de thuisclub. VENO wachtte de stormloop van OV geduldig af en had daarbij enkele keren geluk. Het vizier van OV stond niet echt op scherp en ook VENO doelman Peter de Boer redde twee maal knap.

  Tegen de inzet van Patrick de Vente, na een voorzet van Jeffrey  Dijkstra was de VENO doelman verslagen 1-0 in de dertiende minuut. Olde Veste bleef gretig en kreeg voldoende kansen om de scoren op te voeren. 

  Na een half uur spelen kantelde de wedstrijd een beetje. OV werd slordig en VENO kreeg meer en meer grip op het duel. Daarbij moest ook OV doelman Youri Smit een aantal keren in actie komen.
  Hessel Eikelboom, een tweede jaars A junior uit de jeugd van OV, tikte koelbloedig een voorzet van Mehran Pour Asli tegen de touwen. Met die treffer was ook de ruststand bereikt. Drie wissels voerde het technische duo Krommenhoek/Nugter tijdens de rust door.

  VENO had zijn opstelling iets aangepast maar al snel viel toch de derde treffer. Achter het standbeen langs wist Davy Kuurman de doelman van VENO te verschalken. De thuisclub bleef het spel bepalen maar het siert de bezoekers uit Vollenhove dat het bleef voetballen.
  Een harde voorzet van Maikel Toeter werd in de 66 minuut door de nummer 4 van de bezoekers in eigen doel gewerkt 4-0. Maar de vierde treffer was ook het sein voor OV om de teugels te laten vieren.

  De omschakeling werd vergeten en daardoor kreeg VENO  de ruimte. Ilias el Haddad wist de 4-1 binnen te werken. Een harde pegel van Maikel Toeter bracht het verschil weer op vier treffers maar invaller Jod Zomermaand voor de tweede treffer van VENO zorg droeg (5-2).

  Ook het slotakkoord was voor de bezoekers. Een mooie boogbal van Stefan Vis sloeg bij de eerste paal net achter OV doelman Youri Smit. Het krachtsverschil was duidelijk alleen die drie tegentreffers was volgens OV trainer Dick Krommenhoek een smetje.

  Volgende week zaterdag (11 september)speelt OV uit bij FC Meppel. Aanvang 15.00 uur.

   

  Opstelling Olde Veste:
  Youri Smit, Mehran Ali Pour Asli, Erwin van Luik (aanvoerder),
  Axel Mol (45. Julian Zwoferink), Thomas de Jong (65. Nick Spijker), Patrick de Vente, Hessel Eikelboom, Jason Huisman (45. Maikel Toeter), Juules Kwant (65. Bas de Vries), Harmen Nijboer (45. Davy Kuurman), Jeffrey Dijkstra.

   

  BEKIJK HIER de Foto's