• OLDE VESTE OOGT FRIS EN FRUTIG

  Wanneer elke kans, bij de bekerontmoeting tussen FC Meppel en Olde Veste, een doelpunt was geweest had de uitslag zeker vergelijkbaar geweest met de wedstrijd van vv Heerenveen. Nu bleef de stand steken bij 1-4 en daarmee kwam de zaterdag tweede klasser heel goed weg. Na een 1-0 stand halverwege waren het Jeffrey Dijkstra en Dave Kuurman die Olde Veste de zeer terechte overwinning bezorgden.

  Het leuke spel van Olde Veste begint steeds meer de vruchten af te werpen want in Meppel werd de ploeg door een uitgebreide supportersschare begeleid. De toeschouwers hadden geluk met de aanwezige tribune want tijdens de warming up hadden beide ploegen al een behoorlijk bui te verwerken gehad en ook tijdens de wedstrijd bleef het lang niet droog.

  Het slechte weer was echter geen reden voor Olde Veste om fris en fruitig aan het duel te beginnen want vanaf de aftrap werd de thuisclub duidelijk te verstaan gegeven hoe de verhoudingen waren. Patrick de Vente had waarschijnlijk zijn snelste hattrick ooit kunnen scoren. Want nadat Dave Kuurman een kans alleen voor de keeper mistte was het de OV middenvelder die een schot naast, een kopbal over en opnieuw een schot naast zag gaan. Daan Postma raakte de lat en de inzet van de sterk spelende Hessel Eikelboom werd door de doelman van FC Meppel gepakt. OV speelde de thuisclub helemaal scheel maar de ploeg van trainer Jarrisch Keizer had een gepast antwoord.

  BRAIN vd ZWEERDE VERRAST YOURI SMIT

  Een hoge zwabberbal van Justin Torn vloog net over Maikel Toeter heen op de slof bij Brain van der Zweerde. Met een mooie volley verschalkte de aanvaller OV doelman Youri Smit 1-0. Een doelpunt geheel tegen de veldverhouding in maar daar maalde bij de thuisclub natuurlijk niemand om. Olde Veste moest even bijkomen van de schrik maar al snel was de veldverhouding al weer het zelfde als voor de enige treffer van de eerste helft. Daan Postma raak de paal, Dave Kuurman kwam een teenlengte te kort en Juules Kwant zag de keeper in de weg staan.

  HATTRICK JEFFREY DIJKSTRA

  De gelijkmaker van Olde Veste zat er aan te komen en de rust bleek alleen uitstel van executie. Amper stonden beide ploegen op het veld of een voorzet van de goed spelende Juules Kwant bereikte invaller Jeffrey Dijkstra en via de keeper was het 1-1. De supporters die lang op hun koffie moesten wachten misten ook de 1-2. Bij een corner kopte Dave Kuurman hard in. De doelman van FC Meppel leek de bal te vangen maar volgens de arbiter en zijn assistent stond de keeper daarbij achter de doellijn 1-2. Invaller Emiel Kwant had de thuisclub vervolgens langszij kunnen brengen maar uitstekend keeperswerk van Youri Smit voorkwam een treffer. Vervolgens regende het wederom kansen voor OV. Maar het was enkel Jeffrey Dijkstra die twee maal tot scoren kwam. De snelle OV aanvaller kreeg ook nog geel van de matig leidende arbiter.

  Zaterdag ontvangt Olde Veste FC Wolvega. Voor de spelers de laatste kans om aan de technische staf te laten zien waarom ze een week later, in de eerste competitiewedstrijd tegen Blauw Wit 34, in de basis moeten staan.

  Opstelling Olde Veste: Youri Smit, Maikel Toeter, Erwin van Luik (aanvoerder) (60. Axel Mol) Jason Huisman, Nick Spijker, Patrick de Vente, Hessel Eikelboom, Mehran Ali Pour Asli, Juules Kwant, Davy Kuurman (73. Bas de Vries), Daan Postma (46.Jeffrey Dijkstra).

   

  Bekijk de foto's hier.