• Olde Veste overklast BOL en promoveert naar Vierde Divisie

  Op het hoofdveld van de Ermelose club sv DVS'33 won Olde Veste zojuist haar laatste finale. Nadat de Steenwijkers afgelopen woensdag nipt met 2-3 wonnen van het Amsterdamse AGB, werd vandaag de laatste wedstrijd in deze nacompetitie gespeeld tegen Vierde Divisionist csv BOL uit Broek op Langedijk.

  De accommodatie en entourage waren meer dan finale waardig. Het schitterende complex van DVS '33 lag er prachtig bij in het zonnetje. Ondanks dat er een groot jeugdtoernooi werd gespeeld op de omliggende velden, hadden het bestuur en de vrijwilligers van de club uit Ermelo alle tijd en ruimte gemaakt voor beide ploegen. De mooie kleedkamers en ontvangstruimte maakten duidelijk dat dit duel ergens om ging.

  Onder het oog van vele meegereisde supporters, een kantine vol belangstellenden die daar de livestream keken, en neutrale supporters trapte Olde Veste om klokslag 15.00 uur af. Al na 5 minuten was de eerste kans voor Olde Veste. Beide ploegen gingen daarna op zoek naar een gaatje, maar het was uiteindelijk Jeffrey Dijkstra die de Steenwijkers in extase bracht met een lobje over de keeper. De rest van de eerste helft bleven beide ploegen vol op de aanval spelen, maar aan de stand kwam na 45 minuten geen wijziging.

  Olde Veste was na het eerste fluitsignaal van de tweede helft direct gevaarlijk. Na twee aanvallen was het opnieuw raak voor Olde Veste. Tom Kistjes scoorde vanuit een voorzet van Mark Bruintjes met het hoofd de 2-0. Hiermee was het ijs gebroken. BOL leek er niet meer in te geloven en Olde Veste liep al snel uit naar een 4-0 voorsprong.

  In de 56e minuut scoorde Niels ten Veen een intikker na goed voorbereidend werk van Hessel Eikelboom en in de 65e minuut was het opnieuw raak. Jeffrey Dijkstra wist de keeper via de rechterhoek te passeren.

  In de 71e minuut kwamen Jetse Suiker en Juules Kwant onder luid applaus Jeffrey Dijkstra en Mark Bruintjes aflossen. Ook daarna was het Olde Veste dat de wedstrijd domineerde en kansen bleef creëren. Nadat in de 84e minuut Tom Kistjes en Maikel Toeter gewisseld waren voor Harmen Nijboer en Lars Dijkstra, was het een minuut later opnieuw raak voor de Steenwijkers. Jetse Suiker was feller dan zijn tegenstander en schoot de 5-0 binnen. Hier bleef het bij en Olde Veste mag zich Vierde Divisionist noemen. De verslaggever van dienst, Menno Mollema, noemde het na afloop van de wedstrijd een galavoorstelling en feliciteerde trainer Steven Wuestenenk met dit geweldige resultaat.

  Meer informatie, foto's, samenvattingen en reacties volgen later vandaag via de social media kanalen van Olde Veste en hoogstwaarschijnlijk de schrijvende pers.

 • Foto's

  Klik op onderstaande foto's om naar het fotoalbum van deze wedstrijd te gaan. Foto's gemaakt door Jacob Westra.

 • Olde Veste in de pers

  AD
  Nachtmerrie transformeert in sprookjesachtig klapstuk: gerechtigheid voor Olde Veste op eigen kracht

  Steenwijker Courant
  Olde Veste promoveert alsnog naar vierde divisie: 'Wij voelen ons de enige echte kampioen'

  De Gelderlander
  KHC en d'Olde Veste naar vierde divisie

  Noordhollands Dagblad
  Seizoen voor BOL eindigt in ’horrorscenario’ door verlies tegen d’Olde Veste’54. ’Te weinig gebracht, terecht verloren’

  RTV Oost
  SC Genemuiden naar finale, promotie voor Olde Veste en KHC en herkansing voor Rohda Raalte

 • RTV Oost - Interview Steven Wuestenenk

 • RTV Oost - Alle doelpunten in beeld

 • RTV Oost - Broers Dijkstra

 • Wedstrijdverslag website DVS'33 Ermelo

  De csv BOL uit Broek op Langedijk en het Steenwijjkse d’Olde Veste’54 hebben op het kunstgras van DVS’33 Ermelo op 8 juni van status gewisseld. Vooralsnog, want de Langedijkers hebben nog een escape via een extra nacompetitie te beginnen tegen Flevo Boys.

  Door: Joop Tomassen (PR DVS’33 Ermelo)

  De West-Friezen verdedigden de status van Vierdedivisionist wellicht wat te nadrukkelijk, waarna de effectieve eersteklasser uit de Kop van Overijssel al vroeg in de tweede helft na een 1-0 ruststand elke illusie aan Noord-Hollandse kant ontnam. Na een jaar dalen de groenwitten zodoende mogelijk weer af naar de 1e klasse, wat natuurlijk wel voor een “grijs” randje zorgt op het 75-jarig bestaan van de vereniging. De Overijsselse club vierde daarmee haar rentree naar de Vierde Divisie, voorheen de Hoofdklasse, en gaf het 70-jarige jubileum een gouden randje. Ondanks de belangen kon de wedstrijd afgedaan worden zonder kaarten.

  Lees verder

   

 •