• vv d’Olde Veste ’54 verliest kort geding van KNVB

  Gisteren, vrijdag 31 mei, is bij de rechtbank In Utrecht het kort geding behandeld dat vv d’Olde Veste ’54 had aangespannen tegen de KNVB. In de afgelopen weken is door zowel vv d’Olde Veste ’54 maar zeker ook door anderen met verbazing en onbegrip gereageerd op de besluitvorming in de zaak vv Jubbega.

  Aangezien de KNVB herhaald geen gehoor gaf aan onze oproepen en verzoeken tot een ander besluit te komen, hebben we gemeend ons te moeten wenden tot de rechter. Tijdens de zitting heeft onze advocaat de nadruk gelegd op de onredelijkheid en onbillijkheid van het genomen besluit en de ernstige benadeling van vv d’Olde Veste ’54. Het op eigen kracht behalen van het kampioenschap en daarmee directe promotie is ons immers ontnomen.

  In de uitspraak omschreef de rechter de handelswijze en besluitvorming van de KNVB als slap en als een standaard reactie. De rechter constateerde echter ook dat er onvoldoende juridische gronden zijn om te stellen dat de KNVB onrechtmatig heeft gehandeld. Het uitoefenen van de bevoegdheid van Artikel 12 om een club uit competitie te nemen, is nou eenmaal opgenomen in de reglementen en meermaals toegepast.

  Als vereniging hebben we de overtuiging dat we er alles aan gedaan hebben om tot een rechtvaardige afwikkeling te komen. We weten ons daarin breed gesteund. Helaas heeft dit niet geleid tot een herziening van de genomen besluiten.

  Het is goed dat de zaak nu achter de rug is. We kunnen ons nu volledig richten op de nacompetitie en daarna op de voorbereiding van het volgend seizoen.

  Het bestuur