• Olde Veste VR spelen gelijk tegen ZVV 56

Zwaarbevochten ander kon het gelijkspel van Olde Veste vrouwen 1 niet genoemd worden. Zwaarbevochten maar met een nare bijsmaak. Na de goede bekerwedstrijden moesten de vrouwen naar sportpark Zevenhuizen in Apeldoorn afreizen om het eerste competitieduel te spelen. Daarbij was ZVV 56 de tegenstander een ploeg die vorig seizoen hoog eindigde op de ranglijst. Direct een goede testcase dus voor het sterk verjongde Olde Veste dat Rosana Kamsteeg, Nicole Gelmers en Ismay Assink missen moest.

In de 10 minuut was er de achterstand maar twee minuten later kwam Olde Veste, door een eigen doelpunt van de thuisclub, weer op gelijke hoogte.

Vervolgens ontstond er een leuk gevecht waarin OVV zich goed staande hield. Over en weer waren er mogelijkheden.

Na een uur spelen was er een geweldige domper voor OV. De spits van ZVV 56 werd in de diepte aan gespeeld en nam, voor iedereen duidelijk zichtbaar, de bal met de hand mee.

De scheidsrechter, die het voorval niet ontgaan kon zijn, liet echter door spelen 2-1.

Olde Veste rechte het laatste half uur echter de rug en kwam, twee minuten voor tijd, via Leonie de Weert terecht langszij.

‘Op basis van het harde werken zeer terecht‘ klonk het achteraf eensgezind.

Zaterdag 26 september ontvangt OVV op eigen terrein Sparta Nijkerk. De wedstrijd begint om 15.00 uur.