• WOLVEGA - Op een kwartiertje rijden vanaf Steenwijk speelt Olde Veste VR1 zaterdag 14 april uit tegen FC Wolvega VR1. Het is fris weer, maar voor de speelsters is de temperatuur ideaal om te spelen. Twee sterke minuten in de eerste helft zijn doorslaggevend.

   

  De beginfase van de wedstrijd is rommelig. Beide teams lijden veel balverlies. De eerste doelpoging komt in de 9e minuut van Wolvega. Mariëlle Degenkamp redt. 

  Zij valt goed in voor de geblesseerde vaste keepster Renée Onderweegs. Vooral met haar verre uittrappen maakt ze indruk. In de 15e minuut lijdt Olde Veste balverlies. Wolvega profiteert daar met een snelle uitbraak optimaal van en opent de score: 1-0. Het antwoord van Olde Veste komt snel. En tien minuten later leidt het team zelfs alweer met 1-2. Eerst scoort Leonie de Weert in de 23e minuut fraai met een afstandsschot nadat Veerle Ulrich haar de bal heeft toegespeeld. Twee later rukt Michelle Boekweg mee op naar voren. Na een aanval over meerdere schijven scoort zij ook. Olde Veste is hiermee bijzonder effectief. Deze eerste beide kansen verzilvert ze meteen. Hierna blijft Olde Veste aanvallen. De wedstrijd speelt zich nu vooral af op de helft van de thuisploeg. Olde Veste combineert goed. Ze speelt de ballen strak over de grond. Wolvega krijgt nog wel twee kansen, maar beide keren kan Mariëlle de bal gemakkelijk vangen. Krista Koster, die vaak vanaf de linkerkant mee naar voren gaat, schiet ook nog een keer de bal recht in de handen van de keepster van Wolvega.

   

  Olde Veste gaat in de tweede helft op dezelfde voet verder. Het team blijft goed combineren en aanvallen. 

  Helaas lukt het de vleugelspeelsters en middenveldsters vaak net niet op de bal na een goed opgebouwde aanval voor te zetten. Leonie, Rosana Kampsteeg, Veerle en Ricky krijgen kansen, maar benutten die niet. Het laatste half uur gaat Wolvega meer aandringen. Omdat Olde Veste er niet in slaagt verder uit te lopen, voelen de speelsters aan dat er wellicht nog een gelijkspel inzit. In de 64e en 79e minuut krijgt Wolvega grote kansen. Het eerste schot gaat naast en het tweede ketst tegen de paal. Het zit Olde Veste behoorlijk mee. In blessuretijd lukt het Mariëlle niet de bal te pakken. Op dat moment ligt ze op de grond en krijgt Wolvega een kans om de bal in het lege doel te schieten. Rakelings gaat de bal naast. De stand blijft 1-2 in het voordeel van Olde Veste. Opnieuw wint Olde Veste verdiend.

  Vooral in de eerste helft speelt het mooi combinatievoetbal en springt ze effectief met haar kansen op. In de tweede helft krijgt ze veel meer kansen, maar benut ze die juist niet. Met goed verdedigend werk en een grote portie geluk, wint Olde Veste toch nog. Het team raakt steeds beter op elkaar ingespeeld. Ook doordat een aantal speelster geblesseerd is en de basis momenteel smal is, wisselt trainer Jan Mulder geen enkele keer.

  Opstelling: Mariëlle Degenkamp, Michelle Boekweg, Krista Koster, Helen Gorter, Nienke Peereboom, Samantha Grasmeijer, Leonie de Weert, Ricky Esselink, Judith Koudijs, Veerle Ulrich en Rosana Kamsteeg.