• Olde Veste VR1 pakt na een goede tweede helft de drie punten

Stijgende lijn wordt voortgezet

Na een zeer matige seizoenstart (eerste wedstrijd verloren, daarna twee gelijke spelen)
    heeft OV haar derde winstpartij te pakken. Dat gaat niet zonder slag of stoot.
    Tegenstander zaterdagmiddag is GV Groen Geel VR1 uit Groningen, een middenmoter op
    de ranglijst.

Spel mist daadkracht
    Beide teams beginnen fel aan de wedstrijd. OV met meer balbezit en veldoverwicht,
    Groen Geel loerend op de counter en met een aantal snelle, behendige speelsters. In de
    10 e minuut is de eerste kans voor OV. Michelle Boekweg geeft een mooie voorzet, die
    helaas niet benut wordt. In de eerste helft zijn er meer van deze goede, mooie
    voorzetten vanaf de flanken, die nog niet verzilverd worden. Groen Geel komt er af toe
    goed uit met haar snelle voorhoede. Ook met de corners is ze erg gevaarlijk.
    OV kan haar draai niet vinden. Bovendien mist ze basisspeelsters Veerle Ulrich en Ricky
    Esselink. Het lijkt ook of de speelsters elkaar niet begrijpen. Dit resulteert in de 22 e
    minuut, na weer een miscommunicatie, tot balverlies bij OV. Groen Geel kan profiteren
    en scoort de 0-1. OV voert de druk wat meer op, helaas zonder al te veel resultaat. Het
    spel blijft slordig en mist daadkracht. Dit belooft niet veel goeds voor de rest van de
    wedstrijd.

Wedstrijd kantelt
    In de tweede helft wisselt trainer Jan Mulder Jeanne Duinkerken voor Kim Haverdill. OV
    begint gedreven aan de tweede helft. Een omzetting in de veldbezetting zorgt ervoor dat
    OV beter in de wedstrijd komt. Anniek Flobbe zorgt met een mooi afstandsschot meteen
    voor dreiging. Groen Geel wordt goed onder druk gezet. In de 50 ste minuut krijgt OV een
    corner. Deze wordt met een prachtige boogbal van Nicole Gelmers in de uiterste hoek
    over de keepster heen gekopt; 1-1! Vier minuten later is het 2-1, als Kim een voorzet
    geeft op Michelle die vervolgens keurig afrondt. De wedstrijd is helemaal gekanteld. In
    deze fase van de wedstrijd doet Groen Geel nog verwoede pogingen om terug te komen
    in de wedstrijd, maar OV houdt de gelederen goed gesloten en voorkomt de gelijkmaker.
    De altijd hard werkende en nooit opgevende Rosana Kamsteeg maakt in de 64 e minuut
    de 3-1 als de keepster de bal niet klemvast heeft. In de 80 ste minuut komt Selina de
    Jonge in het veld voor Josine Meinen. In de 90 ste minuut krijgt Rosana helemaal loon naar
    werken als zij de 4-1 binnenschiet.

Op basis van de tweede helft heeft OV een verdiend resultaat behaald en kan het weer
    naar boven kijken in de competitie. Stond het team een paar weken geleden nog op de
    10 e plaats, inmiddels is het opgeschoven naar de 4 e plek op drie punten van de nummer
    1. Het gaat de goede kant op!

Opstelling: Renée Onderweegs, Nienke Peereboom, Helen Gorter, Nicole Gelmers, Krista
    Koster, Anniek Flobbe, Eva Marijke Moritz, Jeanne Duinkerken (45 e minuut: Kim
    Haverdill), Michelle Boekweg, Josine Meinen (80 e minuut: Selina de Jonge) en Rosana