• Olde Veste Vrouwen 1 wint verdient

  SJO Bergum BCV Combinatie Vrouwen 1 is zaterdag 8 december op bezoek bij Olde Veste. De thuisploeg wint verdiend, ook omdat de bezoekers veel opgelegde kansen missen.

  Grip
  De beginfase is wat rommelig. De straffe wind, die over het veld waait, maakt het de speelsters moeilijk om goed te combineren. Toch krijgt Olde Veste na twintig minuten aardig grip op de wedstrijd. Als Anniek Flobbe na 24eminuten een corner mag nemen, kopt Nicole Gelmers die krachtig in: 1-0. De directe tegenstander van Anniek begaat even later een overtreding, wat haar een gele kaart oplevert. De Friezinnen worden goed afgestopt door de verdediging van Olde Veste. In de hele eerste helft weten ze slechts een keer op doel te schieten. Dit slappe rolletje belandt in de handen van keepster Renée Onderweegs. Olde Veste blijft aanvallen. Dit resulteert in de 37eminuut in de 2-0. Josine Meinen passt op Michelle Boekweg, die vervolgens scoort. Dit is ook de ruststand.

  Wind mee
  Olde Veste begint de tweede helft voortvarend. In de 47eminuut is het al raak. Josine Meinen vindt het doel en scoort de 3-0. Bergum geeft het nog niet op. In tegendeel, het team combineert goed op het middenveld en is meerdere keren gevaarlijk in het strafschopgebied. Geen enkele van de vijf 100% kansen weet ze echter te benutten. Olde Veste daarentegen is wel uitermate effectief in de slotminuten. Olde Veste maakt in deze fase optimaal gebruik van de meewind. Renée trapt de bal ver uit, die door Rosana Kamsteeg wordt opgepikt. Zij kan zo in de 83eminuut de 4-0 scoren. Vijf minuten voor tijd valt ook nog de 5-0. Kim Haverdill raakt de paal en Jeanne Duinkerken benut de rebound. Met dit doelpunt bepaalt zij de eindstand. 

  Olde Veste doet opnieuw goede zaken door weer met ruime cijfers te winnen. Het team staat nu eerste in de tweede periode en ook tweede in de competitie. Het doelsaldo is meer dan florissant te noemen, namelijk plus 15. 

  Opstelling: Renée Onderweegs, Helen Gorter (65emin.: Eva Marijke Moritz), Nicole Gelmers, Nienke Peereboom, Krista Koster, Ricky Esselink (65emin.: Kim Haverdill), Anniek Flobbe, Veerle Ulrich, Josine Meinen, Rosana Kamsteeg en Michelle Boekweg (73emin.: Jeanne Duinkerken).