• Olde Veste vrouwen klimmen naar tweede plaats

Vrouwen 1 van Olde Veste heeft zaterdag 1 december goede zaken gedaan. Uit bij SC Lycurgus in Groningen wint het team met ruime cijfers. Alle vier doelpunten vallen in de tweede helft.
    In de eerste vijftien minuten zijn de beide teams aardig aan elkaar gewaagd. De beste kansen zijn voor Olde Veste, waarbij Michelle Boekweg nog een keer de lat raakt. Lycurgus krijgt daarna een grote kans, maar weet die niet te verzilveren. Daarna heeft Olde Veste een licht overwicht. Ze bouwt het spel goed op vanaf de verdediging. Ook op het middenveld combineert het team goed. In de aanval moet zij echter gestuit door de stugge verdediging van de thuisploeg. Olde Veste krijgt in deze fase nauwelijks nog kansen.

Michelle scoort hattrick
    Lycurgus begint fel aan de tweede helft. Een schot voor open goal gaat in de 50eminuut maar net voor langs. Even later kan Michelle nog maar net een bal van de doellijn halen. Olde Veste maakt daarna goed gebruik van wind mee. Een verre uittrap van Renée Onderweegs bereikt Michelle en zij gaat alleen op de keeper af. Beheerst scoort ze de bevrijdende 0-1 in de 63eminuut. Lycurgus gaat daarna op zoek naar de gelijkmaker, maar slaagt daarin niet. In de laatste tien minuten van de wedstrijd toont Olde Veste zich bijzonder effectief. Nicole Gelmers biedt Rosana de mogelijkheid om de 0-2 te scoren. Kort daarop valt Eva Marijke Moritz in. Na een lange sprint krijgt ze de bal, die ze onzelfzuchtig op Michelle aflegt. Zij kan eenvoudig de 0-3 binnentikken. Michelle maakt vlak voor tijd ook nog de 0-4, waarmee ze een hattrick kan noteren.

Met de winst tegen naaste concurrent Lycurgus klimt Olde Veste naar de tweede plaats in de competitie. Opnieuw vergroot ze haar toch al riante doelsaldo tot plus twintig. Trainer Jan Mulder heeft er goed aangedaan om Michelle naar de aanval te verplaatsen. De solide verdediging kan het ook prima zonder haar af. In de aanval blijkt ze bijzonder effectief.

Opstelling: Renée Onderweegs, Nicole Gelmers, Krista Koster, Nienke Peereboom, Helen Gorter, Veerle Ulrich, Kim Haverdill, Anniek Flobbe, Josine Meinen (80emin.: Eva Marijke Moritz), Rosana Kamsteeg en Michelle Boekweg.