• Olde Veste vrouwen uitgeschakeld in nacompetitie

  Voor het derde seizoen op rij slagen de Olde Veste vrouwen er niet in om via de nacompetitie te promoveren naar de eerste klasse. De nacompetitiewedstrijd thuis tegen V.V. Helpman uit Haren gaat woensdagavond met 1-2 verloren. Omdat dit seizoen de nacompetitie met een knock-out systeem gespeeld wordt, mogen de blauw-gelen geen replay meer spelen. Alleen het team dat drie op wedstrijden op rij wint promoveert. 

  Fel spel
  Helpman begint met zelfvertrouwen aan de wedstrijd. Het team van trainer Marco Pesiwarissa bluft de thuisploeg af. De Groningsen hebben veel balbezit en zijn met fel spel in de beginfase al een paar keer gevaarlijk voor het doel van keepster Renée Onderweegs. Pas na een kwartier begint Olde Veste echt te voetballen en krijgt het team meer grip op de wedstrijd. Juist in deze fase slaat Helpman toe. Aanvalster Sara Schrijver slalomt langs drie verdedigsters en scoort in de linkerhoek. Olde Veste jaagt daarna op de gelijkmaker. Bijna slaagt ze daarna als Leonie de Weert na een mooie aanval kan aanleggen voor een schot. De lange keepster van Helpman kan de bal nog net overtikken. Haar ploeg is even later wel succesvol. Na balverlies van Olde Veste brengt een middenveldster de bal met een crosspass in het strafschopgebied. Adinda Pienema profiteert en scoort de 0-2. 

  Zuur
  In de tweede helft brengt trainer Jan Mulder de van een blessure terugkomende Michelle Boekweg in het veld. Van haar gaat meteen veel aanvalsdreiging uit. Ze onderschept in de 46e minuut de bal en biedt Josine Meinen een levensgrote kans. Nog geen minuut later gaat de bal er wel in als Veerle Ulrich na een corner van Leonie de Weert simpel kan binnenkoppen. Kantelpunt in de wedstrijd is het moment waarop verdedigster Eva-Marijke Moritz het veld vanwege een kuitblessure moet verlaten. Jan Mulder besluit Michelle Boekweg op haar plaats te zetten. Een begrijpelijke keuze, maar de aanvalskracht vermindert hier wel door. Vlak voor tijd kan Michelle vanwege een opspelende zweepslag de wedstrijd ook niet uitspelen. Met veel lange ballen probeert Olde Veste toch nog de gelijkmaker te forceren. Het team geeft daarbij teveel ruimte weg en leidt regelmatig balverlies. Het spel wordt in de slotfase vaak onderbroken door blessurebehandelingen en overtredingen bij beide ploegen. De grootste kans in de tweede helft is voor Leonie de Weert. Opnieuw is het de keepster van Helpman die de bal naast werkt. Het spel verruwt in de slotfase. Scheidsrechter Jansen deelt daarom nog een gele kaart uit aan Helpman-speelster Sieta Anema. Met veel inzet opent Olde Veste dan nog een slotoffensief. Behalve een schot in het zijnet van Rosana Kamsteeg levert dat niets meer op. De eindstand van 1-2 betekent dat Olde Veste is uitgeschakeld in de nacompetitie en volgend seizoen opnieuw in de tweede klasse uitkomt. 'Zuur,' zegt de teleurgestelde trainer Jan Mulder na afloop. Na een goed seizoen, waarin zijn team knap op de tweede plaats is geëindigd, had hij op meer gehoopt. Sportief zegt hij nog: 'Het fysiek sterke Helpman was vooral in de eerste helft op alle fronten beter, we hebben verloren van een goede ploeg. ' 

  Opstelling: Renée Onderweegs, Nienke Peereboom, Eva-Marijke Moritz (60e min.: Mariëlle Degenkamp), Krista Koster, Helen Gorter, Leonie de Weert, Ricky Esselink (45e min.: Michelle Boekweg: 88e min.: Jeanne Duinkerken), Samantha Grasmeijer, Josine Meinen, Rosana Kamsteeg en Veerle Ulrich.