• Oud jeugdspeler Eskil Moedt naar PSV Eindhoven

  Meerdere jeugdspelers van Olde Veste ’54 stonden de afgelopen jaren in de belangstelling van betaald voetbalclubs en hebben ook daadwerkelijk de overstap gemaakt naar onder anderen FC Groningen, SC Heerenveen en Cambuur Leeuwarden. Zo ging ook Eskil Moedt in 2020 definitief van Olde Veste ’54 naar SC Heerenveen. Een juiste keuze blijkt nu achteraf, omdat hij zich daar onder leiding van keeperstrainer Wim Reckers en Jan Bekkema goed kon ontwikkelen.   
   
  Omdat het team van SC Heerenveen, waar Eskil in speelde, bij de top acht van Nederland was ingedeeld kon hij zich op een hoog podium laten zien. Dit heeft ertoe geleid dat PSV veel wedstrijden heeft kunnen kijken en zeer geïnteresseerd was in Eskil. Hij gaat daarom vanaf het volgende seizoen zijn sportieve voetbalcarrière voortzetten in Eindhoven. Een stap waar je als kind alleen van kan dromen, maar nu gaat het toch werkelijkheid worden. 
   
  Als Olde Veste’54 zijn wij uitzonderlijk trots dat wij jongens als Eskil vanuit onze jeugdopleiding zien doorgroeien naar de top in Nederland. Dit bevestigd ook maar weer dat Olde Veste een goede basis heeft als club met een fantastische jeugdopleiding.   
   
  Olde Veste ’54 wenst Eskil, in april nog actief tijdens het schoolvoetbaltoernooi van de club, heel veel succes in Eindhoven en hopen nog veel van je te horen. Maar natuurlijk hopen we je ook nog regelmatig te zien in Steenwijk bij Olde Veste in het weekend.
   
   
   
   
  Eskil Moedt samen met hoofd scouting van PSV Ricardo Gil Muinos