• Erelid Jack Klaster is niet meer

    Deze week heeft Olde Veste voorgoed afscheid moeten nemen van haar erelid, voormalig bestuurslid, trainer, voetballer, klusjesman maar vooral: clubmens Jack Klaster. Jack is 81 jaar geworden; 55 jaar was hij lid van Olde Veste. Al zijn belangeloze en belangrijke inspanningen voor onze club zag hij op 27 november 2004 beloond worden: vanaf die dag was hij erelid van zíjn Olde Veste. Het huldebetoon was volstrekt verdiend, tegelijk volstrekt onverwacht en het ontroerde hem ten zeerste.

    Jack heeft bij alle drie Steenwijker voetbalclubs zijn voetstappen liggen. Maar hij was onmiskenbaar een blauwgele. Hij was in de loop van vele tientallen jaren bij ons te vinden binnen en buiten het veld, als voetballer en als trainer waarmee hij meerdere keren op de schouders ging vanwege een kampioenschap. Maar ook toen zijn actieve tijd op het gras voorbij was, bleef hij Olde Veste meer dan trouw. Hij was bestuurslid, deed zelfs nog een gooi naar het voorzitterschap en was een van de animatoren en steunpilaren van de 55+ groep, die wekelijks hand- en spandiensten, opknap- en schoonmaakwerkzaamheden verrichtte op ons sportpark. Deze groep 55+ die immer op de dinsdagmorgen op ons complex te vinden is, lag hem na aan het hart. Maar: eigenlijk had hij dat bij alles waar maar een OV-stempel op stond. ‘Kom niet aan Olde Veste, want dan kom je aan mij’, was zijn goedmoedige credo.

    Op 24 februari 2019 kwam er een definitief eind aan de twee-eenheid Jack Klaster-Olde Veste. Hij laat zowel in zijn familie als in zijn vriendenkring als bij Olde Veste een grote leegte achter.