• jongensteams van Kindcentrum Claus en De Wegwijzer mogen Steenwijk vertegenwoordigen op de regiofinaledag van het schoolvoetbal

  De jongensteams van Kindcentrum Claus en De Wegwijzer mogen Steenwijk vertegenwoordigen op de regiofinaledag van het schoolvoetbal. Beide teams wisten in de finale een riante overwinning te behalen op een regenachtige voetbalmiddag.
   
  Waar de ouders stonden te koukleumen leefden de spelers zich weer helemaal uit. Voor het eerst sinds twee jaar mocht voetbalvereniging d’Olde Veste’54 het jaarlijkse schoolvoetbaltoernooi weer organiseren. Daarbij bleek de regen een grote spelbreker te gaan worden, maar er werd door de twintig deelnemende schoolteams met veel plezier om de prijzen gestreden.
   
  Vier poules van vijf teams waarbij het onderscheid gemaakt werd tussen grote en kleine scholen. In poule A bleek uiteindelijk Kindcentrum Claus A het sterkst. Het team behaalde zonder puntverlies de finale. Doordat Kindcentrum Johan Friso, in poule B, dat ook deed werd er een spannende eindstrijd verwacht. Scheidsrechter Dick Tuenter kreeg echter geen moeilijke wedstrijd voor de kiezen want de Clausschool bleek met 3-0 de sterkste.
   
   
   
  In de kleine finale had scheidsrechter Jolein Bruinenberg het wat lastiger want de teams van Kindcentrum Bernhard en school B (B) waren tegen elkaar opgewassen. Kindcentrum Bernhard wist uiteindelijk de noodzakelijke strafschoppenserie te winnen.
   
  Kleine scholen
   
  Bij de kleine scholen was de eindstrijd ook zeer spannend, want waar De Wegwijzer met meer dan 20 doelpunten in de vier poulewedstrijden de winnaar van poule C werd, had in poule D De Samensprong meer moeite. Maar het team wist wel met vier winstpartijen de eindstrijd te halen. Daarin bleek echter De Wegwijzer het sterkst, want scheidsrechter Camiel Haverkamp mocht vier keer richting de middenstip wijzen. De 4-0 overwinning van De Wegwijzer leverde het team de eerste prijs bij de kleine scholen op. In de kleine finale wist de Generaal van den Bosschool tegenstander Kindcentrum Willem Alexander te verslaan.
   
  Tevreden
   
  Tijdens de prijsuitreiking mocht de aanvoerder van Kindcentrum Claus de eerste grote wisselbeker, vernoemd naar Nel Kleiker, in ontvangst nemen. Menno Mollema, die samen met Johan Ent de organisatie voor zijn rekening neemt, toonde zich na afloop super tevreden. „Het is drie jaar geleden dat we dit als Olde Veste mochten organiseren dus het was wel weer even spannend. Er is wel het een en ander mis gegaan, maar ik denk dat de kinderen daar niets van gemerkt hebben en een geweldig toernooi hebben gehad en daar gaat het uiteindelijk om. Als we volgende week weer zo’n toernooi hebben en het weer werkt mee zijn wij tevreden.“
   
  Eindstand grote scholen (poule A + B) 1 : Kindcentrum Claus, 2 Kindcentrum Johan Friso, 3 Kindcentrum Bernhard, 4 School B (B).
   
  Eindstand Kleine Scholen (poule C+D): 1 De Wegwijzer, 2 De Samensprong, 3 Generaal van den Bosschool, 4 Kindcentrum Willem Alexander.
   
  Bron Steenwijker Courant