• Selectie Olde Veste krijgt vorm

  Olde Veste heeft voor het seizoen ‘20/‘21 de selectie zo goed als rond. Ondanks het vertrek of voetbalpensioen van een aantal spelers zullen er een heleboel bekende gezichten te zien zijn op Sportpark de Parallelweg. Youri Smit, woonachtig in Hoogeveen, is tot op heden volgend seizoen het enige nieuwe gezicht. De 22 jarige doelman komt nu uit voor VCG uit Geesbrug en verdedigde daarvoor de kleuren van vv Hoogeveen Zo. 

  Na een aantal seizoenen afwezig te zijn geweest in de hoofdmacht, zal Ruweal Heymans ook zijn plek innemen bij de eerste selectie. Na een sterk seizoen in het tweede bij Willem Jan Talsma, krijgt ook Heymans volgend jaar weer de kans om zijn kunsten te vertonen bij de hoofdtrainers. Thomas de Jong, vorig seizoen vanuit de jeugd doorgestroomd naar de senioren, is de tweede naam die de stap vanuit de tweede selectie naar de hoofdmacht zal maken. Een plek die hij na een sterk seizoen zelf heeft afgedwongen.  

  Daarnaast zullen een zestal A-junioren na de zomer toegevoegd worden aan de selectie van trainers Dick Krommenhoek en Rob Nugter, te weten Maikel Toeter, Jetse Suiker, Harmen Nijboer, Juules Kwant, Jaap van Dijken en Jeffrey Dijkstra en Roy ten Veen. Dijkstra was dit seizoen al vaak belangrijk voor de hoofdmacht met zijn doelpunten en assists. Ten Veen werd vorig seizoen als A-junior al vervroegd doorgeschoven naar de senioren. 

  Een herkenbaar eerste elftal, waar we als club naar streven. Een mooie mix tussen jong en oud. Talenten van vroeger als Rein Buning, Martijn Strijker, Erwin van Luik, Tom Holleboom, Patrick de Vente, Gerald Kloeten, Bas Holleboom en Mehran Ali Pour Asli zijn inmiddels de routiniers van de groep. 

  De ‘oudere’ garde wordt aangevuld met Bas de Vries, Julian Zwoferink, Nick Spijker, Sten Toeter, Davy Kuurman, Daan Postma en Manoel van der Loos. Talenten die ondanks hun jonge leeftijd al een aantal seizoen van grote waarde zijn voor onze club. 

  Met de nieuwe technische staf en een mooie diverse groep hopen we snel toe te werken naar het nieuwe voetbalseizoen. Wanneer dit exact is, is door de coronacrisis helaas nog niet te zeggen. 

  Selectie Olde Veste 1:

  Tom Holleboom
  Roy ten Veen
  Youri Smit

  Julian Zwoferink
  Rein Werumeus Buning
  Nick Spijker
  Martijn Strijker
  Thomas de Jong
  Ruweal Heymans
  Maikel Toeter
  Manoel van der Loos
  Jaap van Dijken

  Erwin van Luik
  Patrick de Vente
  Gerald Kloeten
  Bas de Vries
  Bas Holleboom
  Sten Toeter
  Mehran Ali Pour Asli
  Jetse Suiker

  Daan Postma
  Davy Kuurman
  Jeffrey Dijkstra
  Harmen Nijboer
  Juules Kwant