• Toernooi J010-1 teams van samenwerkende amateurverenigingen met PEC Zwolle

  PEC Zwolle toernooi JO10-1

  Op een koude Woensdag middag 18 Januari was het dan zover het toernooi dat  PEC Zwolle organiseert stond op de planning. Dit toernooi is voor alle JO10-1 teams in de regio die uitkomen in de 1e en Hoofdklasse. Het toernooi was op 2 locaties, bij FC Meppel en Go ahead Kampen. De jongens moesten natuurlijk die dag eerst naar school en sommige waren pas om 14:15 vrij, er was dan ook haast geboden om toch om 15:00 te vertrekken. Het toernooi werd gehouden op het kunstgrasvelden van FC Meppel. Elke wedstrijd duurde 12 minuten. We werden ingedeeld in poule B.

  Onze eerste wedstrijd moesten we tegen Lemelerveld. Als team deden de jongens het goed en werd het al snel 1-0, een mooie voorzet ging hier aan vooraf. De jongens bleven gaan en waren goed aan het overspelen. Na een mooie 1, 2 combinatie werd het 2-0 maar helaas net voor tijd hielden we toch niet de 0 en was de eindstand 2-1. Na elke wedstrijd werd gauw de kleedkamer opgezocht om op te warmen.

  De 2e wedstrijd verliep stroef, Alcides kwam snel op voorsprong en dit was dan ook verdiend gezien het spel beeld. Doordat onze keeper die geweldige reddingen maakte werden we behoed voor een grotere achterstand. De jongens bleven knokken en dat resulteerde uiteindelijk in de 1-1. Deze stand bleef staan tot vlak voor tijd toen wij de onverdiende 2-1 maakten. (hoort er soms ook bij)

  De 3e wedstrijd moesten de jongens spelen tegen Nieuwleusen, ik weet niet wat er in de kleedkamer is gebeurd maar ondanks dat er gewonnen werd met 2-0 had de eindstand vele malen hoger kunnen uitvallen. Er werd zeer goed voetbal op de mat gelegd, er werd goed opbouwend gecoacht naar elkaar en Nieuwleusen kwam er gewoon niet aan te pas. Er werd goed overgespeeld, mooie combinaties en iedereen deed een stap extra voor elkaar.

  De laatste wedstrijd moest gespeeld worden tegen Dalfsen, tot dan toe net als ons ongeslagen. Alle koppies stonden strak want na alles gewonnen te hebben wilden ze deze ook zeker pakken. Net als de wedstrijd er voor was het wederom goed voetbal. De 1-0 was snel daar gevolgd door de 2-0. Dalfsen probeerde ons steeds vast te zetten zodat we niet konden opbouwen dus werd de lange bal gehanteerd. Onze keeper schoot door het midden en de keeper van Dalfsen kon niet redden en daar was de 3-0. De eindstand was uiteindelijk 4-0.

  Doordat alles is gewonnen mogen we op 25 Februari naar de Finale dag waar we het mogen opnemen tegen alle winnaars van de overige poules. De jongens hebben er erg veel zin in om de strijd aan te gaan.

  André Spijkerman (Trotse leider JO10-1)