• Uitslagen en bijzonderheden van 28 mei t/m 2 juni

Een voetbalseizoen zit er voor het competitie- en bekervoetbal alweer bijna op. Door de weekse wedstrijden, zaterdag 2 juni nog een aantal wedstrijden, toernooien en toetjes voor sommige teams.

Promotie- of handhaving wedstrijden, Winst of verliezen, het licht dicht bij elkaar. Dit seizoen voor het eerste bij nacompetitie wedstrijden een uit- of thuis wedstrijd, bij winst door, bij verlies direct klaar.

De hoogtepunten deze week op een rijtje:

Bekerfinale KNVB dag in Joure.

M017-1, werd verdiend winnaar door Marum M017-1 met 4-2 te verslaan. Wat een prachtige prestatie van Arjan, Peter, Sandra en speelsters. En de altijd enthousiaste ouders van dit team.

J015-3 die donderdagavond kampioen werd na een 9-0 winst tegen Urk. Theo, Chris, spelers. Van harte met dit prachtige resultaat. En heel mooi seizoen, halve finale beker, herfstreeks, tweede plaats, zaalvoetbal uitstekend en nu het kampioenschap.

Ook hier een woord van dank aan de ouders.

J015-4, die zaterdag 26 mei al kampioen werd maar dinsdagavond met 1-2 van de directe concurrent won en dus terecht kampioen werd. Ongeslagen. In de winterstop een klasse lager ingedeeld. Prima zaalseizoen.

Christian, Rolf, Linda en spelers, van harte met jullie mooie prestatie. En ook aan de ouders een word van dank.

Toernooien

Diverse teams hadden vrijdagavond en zaterdag toernooien oa. Bij steenwijk, de blesse en VHK. Meerdere teams kwamen met een hoofdprijs terug.

Nacompetitie

J019-1 moest naar Argon J019-1 in Mijdrecht voor de wedstrijd voor promotie naar de tweede divisie. Het team was zeker niet volledig, aantal spelers waren na hun examen al op een korte vakantie. Een nederlaag van 7-0 en uitgeschakeld. Guido, Rianne, het waren niet de meest makkelijke weken de afgelopen periode. Maar het gevoel moet ook zijn dat een mooie plek op de ranglijst en halen van een periode titel iets is om trots op te zijn.

J017-1 mocht thuis aantreden tegen AFC J017-2 voor handhaving in de tweede divisie. En het werd een afgetekende winst van 4-1. Volgende week zaterdag wederom thuis voor handhaving.

Competitiewedstrijden

Door het slechte weer op een paar avonden deze week gingen wedstrijden niet door. Op mocht J019-4 zaterdag wederom niet spelen omdat een tegenstander afbelde. Wat heeft dit team een pech voorjaar gehad.

Op zaterdagmorgen hadden we 6 wedstrijden op het programma en uit een aantal wedstrijden.

B junioren

J017-5 verloor van Wolvega met 2-7.

C junioren

J015-3 won uit met 1-2  bij concurrent Creil/ bant j015-1g.

D pupillen

J013-3speeld een mooie partij tegen Oldemarkt J0.13-1. Uitslag 3-3.

E pupillen

J011-1 wint bij alcides J011 met 2-6. J011-3 wint met 1-5 , J011-7 wint van de koploper en kampioen DWP met 4-3. Wat een plezier hadden de kids. J011-8 wint met 2-17.

F pupillen

Verlies voor J09-5 met 2-10. J09-8 ook verlies 9-1.

Meiden

M013-1 wint met 7-2 van FC Assen.

Geslaagd:

Stefan Moes heeft zijn diploma binnen gehaald van Uefa coach 3, jeugd. Een heel seizoen hard werken en een veel geleerd. Van harte Stefan. Succes als trainer van J015-1 aanstaand seizoen.

Teamindelingen

Deze week worden de F, E, D, C, B en A junioren indelingen voorlopig bekend gemaakt. We informeren op een 3 tal avonden de leiders en trainers het resultaat van weken hard werken.

Dank aan allen die hieraan hebben meegewerkt.

Nieuwe trainers en leiders volgen de weken na de indelingen.

De mogelijkheid blijft aanwezig dat we aankomend seizoen samen met Steenwijk weer elkaar ondersteunen waar dat mogelijk is. De opgebouwde contacten met hun voelen goed en vertrouwd aan.

Zie hiervoor ook een stukje over een jaar samenwerken wat deze week op de site is verschenen rondom de samenwerking bij J019-2.

Uiterlijk zaterdag 9 juni staan de concept indelingen op de site en zijn deze ook bekend gemaakt aan de huidige leiders / trainers van de team