• Vanuit de Technische Commissie geven we de komende weken een update over de stand van zaken m.b.t. de 1e selectie voor het komende seizoen. We voeren met alle spelers een gesprek en we zullen de resultaten hiervan zo snel mogelijk delen.  De eerste gesprekken hebben al plaats gevonden en een aantal spelers heeft aangegeven ook het komende seizoen de blauw-gele kleuren van Olde Veste te zullen verdedigen. Er stromen een paar talenten door vanuit de beloften en we verwelkomen ook een aantal nieuwe spelers. Daarnaast nemen ook spelers afscheid na dit seizoen.

  Onderaan dit bericht vind je een overzichtsfoto.

   

  Tweetal routiniers zwaait af bij Olde Veste 1

  Tom Holleboom (33) en Martijn Strijker (32) hebben aangegeven aan het eind van dit seizoen te stoppen bij Olde Veste 1. Op dit moment zijn beide spelers goed voor bijna 800 wedstrijden in OV1 en hiermee verdwijnt een enorme hoeveelheid ervaring.

  Tom Holleboom

  Tom speelde in totaal 384 wedstrijden in ons eerste elftal en maakte in het seizoen 2018-2019 een uitstapje naar Staphorst. Hij speelde zijn eerste wedstrijden in het seizoen 2008-2009 (13 keer) en is vanaf die tijd een degelijke en betrouwbare sluitpost gebleken. Hij is in die jaren, met zijn keeperskwaliteiten, van onschatbare waarde voor ons eerste elftal gebleken. Daarvoor zijn we hem enorm dankbaar. Tom heeft aangegeven dat hij na dit seizoen stopt met prestatievoetbal om o.a. meer aandacht aan zijn gezin te kunnen besteden. Daarnaast wil hij graag op een lager niveau, met vrienden, recreatievoetbal spelen. We wensen hem voor de toekomst veel plezier en geluk.

  Martijn Strijker

  Martijn, kind van de club, speelde maar liefst 408 wedstrijden in OV1 en debuteerde in het seizoen 2007-2008 op 15-jarige leeftijd. Bijna alle wedstrijden speelde Martijn op 5 (linksachter), de positie waar hij het beste tot zijn recht kwam. Zijn wapens, snelheid en passie, hebben OV geen windeieren gelegd. Hij bleek menig vleugelspeler te snel af, was sterk in 1-1 situaties en toonde regelmatig zijn drang naar voren om de aanval te ondersteunen. Zijn passie voor de club is ook buiten het veld van grote waarde. Veel verbeteringen, die de afgelopen jaren binnen de club zijn gerealiseerd zijn tot stand gekomen onder aanvoering van Martijn. De verhuizing naar Ermelo maakt voor Martijn voetbal op eerste klasse-niveau onmogelijk. Hij blijft zich voor zijn club inzetten, hetgeen blijkt uit het feit dat hij onlangs zitting heeft genomen in het bestuur van de club. Daarnaast gaat hij op een lager niveau met vrienden voetballen. We wensen hem daarbij veel succes.

  Nieuwe doelman: Rick Loek

  Omdat Tom Holleboom heeft aangegeven na dit seizoen afscheid te nemen van prestatievoetbal is de TC erin geslaagd om snel een vervanger te vinden. Aanvulling vanuit de jeugd, dat het niveau van ons eerste elftal aankan, is er (nog) niet en is er dus gezocht in de nabije omgeving van Steenwijk. Rick Loek uit Meppel, een jonge en zeer talentvolle keeper, heeft aangegeven komend seizoen de overstap van Alcides naar Olde Veste te willen maken. Rick heeft dit seizoen al enige keren in het eerste elftal van de Meppelers onder de lat gestaan en heeft dat zeer verdienstelijk gedaan. De TC is dan ook blij met de komst van Rick en hoopt voor hem op een mooie tijd in Steenwijk.

  Jeffrey Dijkstra 

  Jeffrey Dijkstra heeft aangegeven zich erg thuis te voelen bij Olde Veste en zal ook volgend seizoen te bewonderen zijn op ons Sportpark. Zijn snelheid, doelgerichtheid, passie, scorend vermogen en goede traptechniek maken hem tot een zeer geliefde en waardevolle speler voor Olde Veste. Hij heeft menig doelpunt achter zijn naam staan en staat bovenaan op het lijstje van de assists. We hopen dat hij nog lange tijd waardevol voor onze club mag zijn. Voor Jeffrey zal dit zijn 7ee seizoen bij OV1 worden.

  Tom Kisjes

  Tom Kisjes is niet meer weg te denken uit de basis van Olde Veste. Hij heeft in de afgelopen wedstrijden zijn spreekwoordelijke steentje bijgedragen aan de overwinningen die ons eerste elftal heeft behaald. Zijn inzicht zorgt dat hij vaak op de goede plaats staat en hij heeft een neusje voor de goal. Scoren en laten scoren is zijn handelsmerk en heeft op dit moment 12 competitietreffers in de 1e klasse L achter zijn naam staan.  Wij zijn dan ook zeer verheugd dat Tom ook volgend seizoen deel uitmaakt van de selectie.

  Mark Bruintjes

  De TC is zeer verheugd dat Mark ook volgend seizoen bij Olde Verste zal voetballen. Mark is een belangrijke en geroutineerde kracht die niet meer weg te denken is uit ons eerste elftal. Een rustige en sympathieke teamplayer en een voorbeeld voor de jongere spelers. Zijn ervaring, opgedaan bij PEC en Harkemase Boys is een welkome aanvulling van onze jonge spelersgroep.

  Maikel Toeter

  Maikel heeft aangegeven graag bij Olde Veste te willen blijven en zal volgend seizoen voor het 5e jaar in blauw/geel uitkomen. Daar zijn we zeer tevreden mee. Hij kan als geen ander een aanvaller uit de wedstrijd spelen en daarnaast ook nog de opbouw en aanval steunen. Maikel is de afgelopen seizoenen van grote waarde geweest voor het elftal. Het is een winnaar. Zijn inzet en duelkracht maken van hem een onmisbare en een waardevolle selectiespeler. 

  Terug van weggeweest: Nick Kuiper

  Na 5 jaar van afwezigheid keert Nick Kuiper terug bij Olde Veste. De 25-jarige voetballer en jeugdtrainer bij s.c. Heerenveen heeft aangegeven het komende seizoen graag voor Olde Veste uit te komen. Nick maakte eerder deel uit van de selectie van OV, maar zijn werkzaamheden bij s.c. Heerenveen maakten het voetballen op zaterdag onmogelijk. Na 4 seizoenen Alcides en 1 seizoen Jubbega, keert de snelle en technisch begaafde speler dus terug op het blauw-gele nest. Met Nick komen ook doelpunten en assists deze kant op. We hopen voor hem en voor de club dat we daarvan het komende seizoen veel van mogen zien.

  Juules Kwant

  Juules verlengt wederom zijn verblijf bij Olde Veste en gaat hiermee zijn 6e seizoen in. De grillige en soms ongrijpbare aanvaller brengt veel tegenstanders regelmatig tot wanhoop en pikt regelmatig een doelpunt mee.  Hij oefent steevast iedere trainingsavond op vrije trappen, hetgeen Olde Veste al een paar doelpunten heeft opgeleverd. We zijn blij dat Juules ook volgend seizoen weer deel uitmaakt van de selectie.

  Niels ten Veen

  Niels heeft dit seizoen al vele wedstrijden in de basis van het eerste elftal gespeeld. Zijn technische vaardigheden, spelinzicht en zijn loopvermogen zijn kwaliteiten die de frêle speler tot een zeer waardevolle speler maken. Na een vervelende blessure is hij weer helemaal terug en wij zijn dan ook zeer content met het feit dat hij ook volgend seizoen op sportpark Parallelweg te bewonderen valt.

  Nick Spijker

  Nick Spijker zal ook volgend seizoen in blauw/geel blijven spelen. Hiermee gaat Nick zijn 8e seizoen bij Olde Veste 1 in. Hij is de laatste jaren van grote waarde gebleken voor het elftal. Zijn vechtlust en wedstrijdinstelling zijn voor vele medespelers een goed voorbeeld. De TC is blij met het aanblijven van Nick, die na vele jaren een echte OV-er is geworden.

  Patrick de Vente

  Zoals veel spelers in onze selectie is ook Patrick een kind van de club en zijn we blij en trots dat Patrick volgend jaar weer deel uitmaakt van onze selectie. En dat voor de 11e keer. De stille kracht, die met zijn technische vaardigheden en inzicht een belangrijke rol in het elftal speelt. Patrick is op meerdere posities inzetbaar, zowel opbouwend als verdedigend en dat maakt hem een zeer waardevolle speler.

  Jetse Suiker

  Jetse maakt sinds vorig jaar deel uit van de 1e selectie en heeft dit seizoen regelmatig in de basisopstelling gestaan. Hij speelt met veel passie en in balbezit is hij altijd in beweging en aanspeelbaar. Ook hij is op meerdere posities inzetbaar. Jetse heeft aangegeven volgend seizoen graag deel uit te maken van de 1e selectie, waarmee we zeer content zijn. Wij hopen dat hij zich blijft ontwikkelen en zien in hem een waardevolle kracht.

  Aschwin Tanamal

  Aschwin, dit seizoen overgekomen van m.v.v. Alcides maakt een ongelukkige periode door. Een zware knieblessure houdt de jonge, technische en snelle speler al enige tijd aan de kant en dat zal nog wel een tijdje aanhouden. Niettemin heeft hij bewezen over goede voetballende kwaliteiten te beschikken, welke hem voor Olde Veste een belangrijke speler maken. Hij voelt zich thuis bij de blauw-gele brigade en wil graag volgend seizoen belangrijk zijn voor OV, hetgeen wij hem van harte gunnen.

  Youri Smit

  Youri, doelman van de selectie, is de volgende in de rij van spelers die heeft aangegeven ook volgend seizoen bij Olde Veste te blijven voetballen. Youri heeft dit seizoen vele wedstrijden in de basis gestaan en heeft dat heel erg goed gedaan. Een teenblessure heeft hem in de winterperiode aan de kant gehouden, maar daarvan is hij weer hersteld, zodat hij de concurrentiestrijd met Tom Holleboom weer kan oppakken.

  Julian Zwoferink

  Julian, zoals meerdere spelers van jongs af aan lid van Olde Veste, zal ook het volgende seizoen deel uitmaken van de selectie. Voor Julian zal dit zijn 8e seizoen in Olde Veste 1 worden. De centrale verdediger is al vele jaren onderdeel van onze defensie en speelt daar een belangrijke rol. Julian is de stille kracht en zijn sobere, maar effectieve speelstijl heeft menig spits van scoren afgehouden. We zijn blij dat Julian het blauw-geel van Olde Veste trouw blijft.

  Harmen Nijboer

  Harmen heeft ook aangegeven volgend jaar graag bij Olde Veste te willen spelen. Daar is de technische commissie erg blij mee. Want met Harmen heb je ook doelpunten in huis. Zijn specialiteit is dat hij meestal op de goede plaats staat en gemakkelijk scoort. En dat vooral op momenten dat je het niet verwacht. Hij is fysiek sterk en zijn kracht ligt in het 16-meter gebied van de tegenstander. Hij heeft een neusje voor het maken van doelpunten en heeft regelmatig een wedstrijd beslist. We hopen dat hij dat nog vaak zal doen.

  Shimon Reupkes

  Shimon zal volgend jaar helaas niet voor Olde Veste uitkomen, want hij moet voor zijn werk in het buitenland aan de slag. De jeugdige (1e jaars senior) speler heeft in de afgelopen 2 jaren een enorme groei doorgemaakt. De linksbenige speler, met een dodelijk schot, heeft dit seizoen regelmatig meegespeeld met ons eerste elftal. Zijn veelzijdigheid maakt dat hij op meerdere plaatsten in het elftal inzetbaar is. Wij wensen Shimon veel succes met zijn werk en hopen, na zijn verblijf in het buitenland, op een terugkeer bij OV.

  Alberto Schipper ook volgens seizoen keeperstrainer.

  We zijn blij te kunnen melden dat Alberto Schipper (Keeper Academy Willemsoord), ook volgend seizoen onderdeel zal uitmaken van de technische staf van de selectie van Olde Veste. De keeperstrainer uit Willemsoord zal daarmee zijn 5e seizoen bij Olde Veste ingaan. Zijn ervaring als keeper en keeperstrainer, op hoog amateurniveau, is voor onze keepers van onschatbare waarde. De selectiekeepers zijn dan ook zeer tevreden over zijn trainingsmethode. Alberto maakt keepers beter!  En dat willen we graag.

   

  Download Foto 1e selectie (deel 1)