• v.v. ‘d Olde Veste ’54 rookvrij

  Het bestuur van Olde Veste heeft besloten dat, na aanhoudende klachten van ouders én omdat we vinden dat we onze jeugd in elke fase van het opgroeien moeten beschermen tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken, per 15 maart 2020 een  algeheel rookverbod geldt op het complex. Dit mede ook in navolging van strenger landelijk beleid en het beleid van de KNVB in deze:

  “Een voetbalvereniging is een belangrijke plek waar kinderen en volwassenen elkaar ontmoeten, elkaar aanmoedigen en van elkaar leren. En goed voorbeeld, doet goed volgen. De KNVB is sinds 2017 partner van de beweging ‘Rookvrije Generatie’. Het goede voorbeeld, binnen en buiten de lijnen, is daarbij van groot belang. Want zien roken, doet roken.

  In een rookvrije omgeving komen kinderen niet in de verleiding om te gaan roken en wordt meeroken voorkomen. Zo beschermen we kinderen en zorgen we dat zij rookvrij opgroeien. Een rookvrije sportclub draagt bij aan een Rookvrije Generatie”

  Dit betekent dat voorbij de toegangshekken er niet meer gerookt mag worden.


  Op het complex wordt 1 rokersruimte geplaats waar het wel toegestaan is te roken. Dit zal duidelijk aangegeven worden. Deze ruimte wordt geplaats naast de bestaande kassaruimte, nabij de entree van het complex.

  Bij entree sportpark en ook op diverse locaties op het sportpark zullen bordjes geplaatst worden.