• v.v. d’Olde Veste ’54 tegen v.v. Broekster Boys

  Na, op paasmaandag in Wezep, met de eerste competitienederlaag te zijn geconfronteerd te zijn, moeten de spelers van OV1 de draad van punten pakken weer oppakken. In de laatste 3 wedstrijden is de riante voorsprong van 7 punten geslonken en zijn WHC en Pelikaan S onze jongens tot op respectievelijk 2 en 4 punten genaderd.

  Maar er wordt vaak gezegd dat je geen kampioen wordt door van je directe concurrenten te winnen, maar door de punten te pakken uit de wedstrijden tegen de ploegen uit de middenmoot en daaronder. Daar hebben onze jongens dan ook, onnodig (kansen volop gehad) veel punten laten liggen. Broekster Boys staat op plek 7 en heeft een achterstand van slechts 2 punten op Blauw Wit ’34 (plaats 4) en staat daarmee in de top van de middenmoot.

  Een tegenstander dus waarmee rekening dient te worden gehouden. De wedstrijd in Damwald was daar een goed voorbeeld van. Pas in de slotminuten kon Olde Veste de winst over de streep trekken. Op dat moment niet onverdiend, maar er moet wel worden opgemerkt dat keeper Tom Holleboom in de eerste helft wel 2 of 3 fraaie reddingen moest verrichten om Broekster Boys van het scoren af te houden. Olde Veste is bij deze dus gewaarschuwd.

  Bij de tegenstander staan de neuzen dezelfde kant op en is ‘Eendracht Maakt Macht’ een leuze die op hen van toepassing is.

  Laten we hopen op een mooie en sportieve wedstrijd, waarbij de punten in Steenwijk blijven.

  Veel kijkplezier gewenst!

  De wedstrijd van vanmiddag staat onderleiding van de heer H. Noppers en wordt geassisteerd door de heren  M. Holleboom (Olde Veste) en W.J. Reitsema of S. Hoekstra (Broekster Boys).