• Valse competitiestart vrouwen Olde Veste

Olde Veste Vrouwen 1 maakt op zaterdag 22 september een valse competitiestart. Ondanks een groot veldoverwicht, weet het team niet te winnen van ST Eenrum Kloosterburen VR1. Pas in de 50e minuut creëren de gasten een kans, die ze meteen weten te verzilveren.

Onnauwkeurig spel
    De teams zijn het eerste twintig minuten van de wedstrijd redelijk aan elkaar gewaagd. Geen van beiden weet dan nog gevaarlijk te worden. Een stortbui maakt het er in deze fase ook niet gemakkelijker op. De eerste twee doelpogingen van Olde Veste vinden in de 20e minuut plaats. Josine Meinen schiet een keer net naast en haar schot vlak daarna kan de keepster van ST overtikken. Olde Veste wordt steeds sterker. De wedstrijd speelt zich grotendeels af op de helft van ST. Toch moet Michelle Boekweg een paar keer flink aan de bak. Door de sprintduels te winnen, kan ze de aanvallen van ST neutraliseren. Het spel van Olde Veste mist nauwkeurigheid. De balcontrole is niet best en passes komen niet aan. ST komt nog bijna op 0-1 als een terugspeelbal van Ricky Esselink bijna het doel in gaat. De dames gaan rusten met 0-0.

Veel corners
    ST begint goed aan de tweede helft. In de 50e minuut krijgt ze een corner, die fraai wordt ingeschoten: 0-1. Het is de eerste kans en die benut ze meteen. Olde Veste gaat meteen op zoek naar de gelijkmaker. Ze komt heel vaak voor de goal van ST, maar benut de kansen niet. Het team krijgt bovendien de ene na de andere corner. Telkens weet de Groningers de bal weg te werken. Na een uur spelen krijgen Krista Koster en Rosana Kamsteeg nog een paar mooie kansen. Michelle probeert het met twee afstandsschoten. Olde Veste strijdt voor wat het waard is. Zelfs de verdedigers gaan mee naar voren. Dit biedt ST de kans om na balverlies van Olde Veste een paar gevaarlijke counters te plaatsen. Renée Onderweegs redt drie keer fraai. De gelijkmaker valt niet, zelfs niet als scheidsrechter zes minuten blessuretijd bijtrekt.

Aan de strijdlust bij Olde Veste heeft het niet gelegen dat de eerste competitiewedstrijd verloren is gegaan. Het ontbreek het team nog aan scherpte. Ook door het ontbreken van een aantal basisspeelsters kan het geen vuist maken. Olde Veste is wel beter en krijgt aardig wat kansen, maar scoort niet. ST heeft aan een kans genoeg. En dat is ook een verdienste.

Opstelling: Renée Onderweegs, Michelle Boekweg, Krista Koster, Helen Gorter, Kim Haverdill (70e min.: Jeanne Duinkerken), Anniek Flobbe, Veerle Ulrich, Ricky Esselink, Josine Meinen, Rosana Kamsteeg en Jade Griffith.