• Voorbeschouwing Balk - Vv d' Olde Veste ' 54

  Aanstaande zaterdag staat de wedstrijd Balk - Vv d' Olde Veste ' 54 op het programma. Olde veste is in het voordeel als het gaat om de statistieken, uit werd er 6x gewonnen, 1x gelijk gespeeld en 1x verloren. Vorig jaar bleef het 0-0 en dat is uniek, bijna elke wedstrijd uit tegen Balk vinden wij het net. Aangezien wij nu donders goed weten waar het vijandelijk doel staat (25 goals voor in 4 wedstrijden) zal het vast geen 0-0 blijven. 

  Balk heeft vorige week uit verloren van Noordscheschut dus zijn gebrand om te winnen, Balk is terug te vinden op de 10e plek met 9 punten. De ploegen staan dichtbij elkaar, het scheelt tussen Olde Veste en Balk maar 1 punt maar wij staan op de 6e plek. Om aansluiting te houden met de ploegen boven ons moeten wij een goed resultaat boeken.

  De officials zijn scheidsrechter R. Weiland en zijn assistenten T. Balta en R.C. Cadogan.

  Afgelopen zaterdag hebben de mannen van Lanjouw en Vis hard uitgehaald en de spelers uit Harlingen met een keiharde nederlaag terug gestuurd. Voor de laatkomers was het wel even twee keer kijken naar het scorebord toen er na 25 minuten al 5-0 op stond. Vanaf minuut één zag je wel dat er twee ploegen waren dat voor de drie punten ging strijden. Na een paar minuten was het echter Olde Veste dat een perfecte aanval op de mat legde, de bal kwam via een aantal schijven bij Patrick de Vente terecht en kon hem voor geven op Kuurman, 1-0. Toen was er toch een klein kansje voor de tegenpartij waardoor Luuk Dorland redding moest brengen, 14e minuut maakte dit keer Patrick zijn doelpunt op aangeven van Nick Kuiper, toen ging het snel. 20e minuut maakte Daan de 3-0. 24e minuut, weer een top aanval over meerdere schijven en via Daan kon Davy de bal diagonaal binnen koppen. Het spel werd beter en de tegenstander kon het allemaal niet meer bij benen, minuut 25 kwam de bal terecht op de stip te liggen en omdat Nick Kuiper nog niet heeft gemist mocht hij aanleggen. 5-0!

  Na rust leek het even of de mannen uit Harlingen het nog zagen zitten.  De thee net uit de bekers en er viel al een kans te noteren, Luuk hield zijn doel schoon met een knappe redding. 60e minuut schoot Patrick met zijn 2e doelpunt alle hoop voor Zeerobben aan diggelen. 6-0. Invaller Hussein verraste vriend en vooral tegenstander door een paar heerlijke acties, zodoende kon Justin Torn hem afmaken maar het werd een corner, uit die corner gooide Rein zijn hoofd tegen de bal en maakte de 7-0.

  De wedstrijd sukkelde na de 70e minuut wel een beetje door, de mannen hadden alles gegeven en het was genoeg. Toch kwam er in de 89e minuut nog een penalty voor Olde Veste, Nick zat al lekker warm in de kleedkamer dus mocht Davy aanleggen voor zijn hattrick, hij benutte het buitenkansje en zo werd het uiteindelijk 8-0.