• Voorbeschouwing H.Z.V.V. Hoogeveen - v.v. d’Olde Veste ’54

    Na de vuurdoop op Divisieniveau afgelopen zaterdag tegen DHSC heeft de selectie deze week uitstekend kunnen trainen en de teleurstelling van het 1-3 verlies zaterdag van zich af kunnen voetballen. De wedstrijd afgelopen zaterdag begon wat onwennig voor d’Olde veste ’54, maar het grootste deel van de wedstrijd is er controle geweest en bij vlagen waren de Steenwijkers zelfs de dominante partij. De veldgoal van Davy Kuurman kwam dan ook tot stand uit een prachtig opgezette aanval. Dat biedt perspectief voor alles wat de blauw-gelen nog te wachten staat dit seizoen. Er heerst dan ook optimisme binnen de spelersgroep. De kop is eraf, dus nu is het de blik vooruit op de tweede speelronde: H.ZV.V. Hoogeveen uit.

    Zaterdag 3 september staat de tweede wedstrijd van v.v. d’Olde Veste ’54 in de 4e Divisie op het programma. Er zal worden gespeeld in Hoogeveen om 15:00 uur – zoals gezegd tegen HZVV. De wedstrijd wordt afgewerkt op veld 2 en staat onder leiding van mevrouw F.M. Hoogendijk (assistent N. Beloglazovs). HZVV, voetballend in de rood-witte clubkleuren, is de competitie begonnen met een 2-1 nederlaag tegen promovendus WV-HEDW. De eerste tegengoal viel net als bij d’Olde Veste al vroeg: in de eerste minuut (in Steenwijk was de wedstrijd drie minuten onderweg toen DHSC scoorde). De 2-1 viel in de 79e minuut en HZVV wist deze achterstond niet meer om te keren. Scorend voor HZVV was Sander Dzemidzic (#11) met een kopbal uit een vrije trap. HZVV pakte twee gele kaarten in deze wedstrijd.

    Aanstaande zaterdag is er de kans voor beide ploegen om de valse start om te zetten in een beter perspectief op de rest van de competitie. Het zal ongetwijfeld een mooie en spannende strijd worden. Eén ding is zeker: onze mannen kijken ernaar uit!