• Voorbeschouwing Olde Veste – Pelikaan-S

  Zaterdag 30 november om 15:00 uur speelt v.v. d’Olde Veste ’54 thuis tegen Pelikaan S uit Oostwold.

  Ons tegenstander van zaterdag heeft een aantal bewogen weken achter de rug. Na een incident tussen de voormalig voorzitter en een aantal spelers zijn de nodige betrokkenen opgestapt. Desondanks heeft Pelikaan S vorige week thuis gewonnen van het hooggeplaatste Noordscheschut en is daarmee naar de tweede positie op de ranglijst geklommen. Olde Veste speelde vorige week een goede wedstijd uit bij Blauw Wit in Leeuwarden, maar wist het veld- en kansenoverwicht niet te verzilveren. Een 1-2 voorsprong werd tot overmaat van ramp ook nog door een eigen doelpunt uit handen gegeven. De eindstand van 2-2 voelde daarmee als een nederlaag. Hopelijk biedt het goed spel, met name in de tweede helft, voldoende zelfvertrouwen om zaterdag de punten in eigen huis te houden.

  De wedstrijd zaterdag staat onder leiding van de heer R. Werkhoven en hij zal hierbij geassisteerd worden door de heren  R. van Leeuwen en H. Feenstra.

 • Wedstrijdsponsor is Serpentijn Asbestsanering

  Serpentijn Asbestsanering uit Steenwijk, de specialist in het saneren en vewijderen van asbest van binnehhus en buitenhuis.

   

   

 • Team van de Week JO9-3

  Deze teamleden spelen nu voor het 2e jaar samen in één team.
  Op basis daarvan kan al wel vastgesteld worden dat het een echt vriendenteam is. Competitief voetbal is voor ene belangrijker dan voor de ander.
  De teleurstelling van de ene speler bij een verloren wedstrijd is groter dan bij de ander. In de competitie wordt leuk meegedaan. De ene wedstrijd wordt verloren, de andere gewonnen.
  Maar grote verschillen in uitslagen doen zich niet voor.
  Een echte middenmooter dus..
  Het team heeft wat moeite met de voetbalmentaliteit van met name de tegenstanders uit omliggende dorpen.
  Een tegenstander die het meer van fysiek moet hebben dan van techniek, daar hebben zij een zware dobber aan.
  Voor het team ligt namelijk onderling veelal de nadruk op verzorgd en technisch mooi spel: overspelen, passen, nieuw geleerde trucjes uitvoeren..
  Dat de tegenstander hiervan niet altijd de schoonheid inziet, heeft soms een enkele spelers invloed op de manier waarop de tegenstander wordt benaderd. 
  De sfeer binnen het team is over het algemeen zeer goed, zelfs na verloren wedstrijden. Het belangrijkste na de gespeelde wedstrijd is altijd het regelen van de speelafspraakjes voor de zaterdagmiddag