• Voorbeschouwing v.v. Berkum - v.v. d’Olde Veste ’54

    De blauw-gele trein begint op stoom te raken! De afgelopen vier wedstrijden hebben een buit van tien punten opgeleverd. Hiermee staan we momenteel op de 13de plek in het rijtje van zes teams die de plekken 11 t/m 16 bezetten met een zeer minimaal puntenverschil van 5 punten. Daarbij betekenen de plekken 16 en 15 rechtstreekse degradatie, de plekken 14 en 13 nacompetitie, en plek 12 of hoger betekent rechtstreekse handhaving.

    Afgelopen zaterdag stond er tegen Swift – na een “heroïsch gevecht” volgens de kop in de Steenwijker Courant – een eindstand van 3-2 op het scorebord. Drie mooie doelpunten van respectievelijk Jeffrey Dijkstra, Niels ten Veen en Tom Kisjes waren het resultaat van een prima teamprestatie. Opmerkelijk was dat Swift drie elfmeters mocht nemen. De eerste twee werden gestopt door Youri Smit, maar de grensrechter van dienst vond dat Youri beide keren niet op de doellijn stond. Tot onze grote spijt werd de derde helaas wel binnengeschoten nadat Swift de penaltynemer had gewisseld. Gelukkig had het geen effect op het puntenresultaat van afgelopen zaterdag. Drie punten weer in de pocket!

    Zaterdag is het affiche Berkum - Olde Veste. Berkum is één van de teams in het zojuist benoemde rijtje van zes. Daarbij staat Berkum op die veilige 12de plek van de ranglijst. Het verschil op de ranglijst met ons is echter maar één schamel puntje. Winst tegen de club van Hoekstra en Zoer betekent dus minimaal een plek stijgen. En dat naar een plek waar we aan het eind van het seizoen minimaal willen staan. Bovendien hebben we nog wat goed te maken na de thuiswedstrijd die ongelukkig tegen 10 man verloren ging. Gaat het de mannen deze speelronde lukken om zich naar een ‘veilige’ plek op de ranglijst te spelen? Aan een goed strijdplan en de vechtlust zal het niet liggen. Omstreeks 16:30 uur zullen we weten wie hoeveel punten overhoudt aan the battle op Vegtlust.

    Supporters, de reis naar Berkum is een relatief korte en zal zeker de moeite waard zijn. De aanvangstijd op sportpark Vegtlust is 14:45 uur, en de wedstrijd zal onder leiding staan van dhr. R. Brinkman. Hij wordt hierbij geassisteerd door Mw. F.F. Knevelman en dhr. J.B. Wesseling. Let op: 11 maart gaan de agrariërs actievoeren. Mogelijk kan dit leiden tot vertragingen op de wegen richting Zwolle.