• Voorbeschouwing v.v. d’Olde Veste ’54 – AFC AJAX (Amateurs)

    Met nog twee competitiewedstrijden tot aan de helft van de competitie zullen we de titel Herbstmeister zeker niet meer halen. Het wordt tijd om de gecreëerde kansen te gaan benutten. Afgelopen zaterdag hadden we meer moeten doen met de mogelijkheden die we kregen. Daarbij niets afdoend aan het spel van onze tegenstander WV-HEDW, die in de afwerking simpelweg effectiever was dan wijzelf. Daardoor viel de uitslag wederom in ons nadeel uit, namelijk 1-2.

    Deze week moet het dan gebeuren tegen AFC AJAX. Ajax, de vereniging die in 1900 werd opgericht, behoeft geen verdere toelichting. Behalve misschien dat de amateurtak in 1983 op advies van Johan Cruijff werd opgericht om zogenaamd de laatbloeiers uit de selectie te laten gedijen. Tot nu toe hebben ze dat dan ook gedaan in de hoogste klassen van de amateurcompetities. Afgelopen jaar lukte echter handhaving in de 3e Divisie niet en daardoor kunnen wij nu AJAX op onze aankondiging in de 4e Divisie zetten; een prachtig affiche!

    Wat het doel tegen Ajax zal zijn, lijkt ons duidelijk: een hernieuwde strijd om de punten en daar willen we meerdere uit meenemen. Want met nog twee wedstrijden te gaan, kunnen we ons puntenaantal verdubbelen. Wat zou het lekker zijn om die binnen te harken en met een goed gevoel de winterstop in te gaan. Daar kunnen wij jullie hulp natuurlijk goed bij gebruiken. Beste supporters, wat fijn dat we jullie weer mogen verwelkomen langs de lijn voor de laatste thuiswedstrijd in 2022 deze competitie. We wensen jullie een “hete strijd” toe. Toch zouden wij willen adviseren de handschoenen en de warme muts wel aan te trekken! Heb je deze niet in blauw-gele kleur? Dan suggereren we bij deze maar de kleur oranje. Misstaat vast niet in de kantine na het laatste fluitsignaal. Na de wedstrijd zullen we de kantine induiken voor de pot van Nederland tegen USA. Aan voetbal dus geen gebrek. Op dat wij maar vaak mogen juichen…