• Voorbeschouwing v.v. d’Olde Veste ’54 – AVV Swift

    Sinds lange tijd starten we de wedstrijd van deze week niet als rode-lantaarn-drager. Na de mooie uitslag tegen csv Apeldoorn afgelopen zaterdag zijn we niet langer de nummer laatst van de 4e Divisie B. Onder aanvoering van Juules Kwant die te vinden was op linksback, linkshalf en linksvoor, verscheen er een 0-3 eindstand op het scorebord. Zelf nam de man of the match de derde goal voor zijn rekening. De andere twee doelpunten werden gemaakt door Tom Kisjes en Jeffrey Dijkstra (laatstgenoemde vanaf de penaltystip). De overwinning afgelopen zaterdag was het resultaat van een 'zakelijk’ spelend d’Olde Veste: weinig weggeven achterin, goede kansen creëren voorin, en dat gecombineerd met strijd en passie. Zakelijk of niet, het zijn de ingrediënten gebleken voor twee plaatsen stijging op de ranglijst wat betekent dat we niet meer op rechtstreekse degradatie staan. Het is dan nu zaak om omhoog te kijken en de aansluiting te vinden bij de plaatsen 12 en hoger, oftewel: rechtstreekse handhaving.

    Dat moet dan gaan gebeuren tegen onze volgende tegenstander: AVV Swift. Deze week is het aan ons de beurt om het te laten zien tegen een ploeg uit het linker rijtje. De Amsterdammers bezetten momenteel de vijfde plek op de ranglijst. Swift kende een matige reeks met slechts twee punten uit drie wedstrijden. Afgelopen zaterdag werd er echter door twee doelpunten in blessuretijd (!) een 3-2 overwinning geboekt op stadsrivaal WV-HEDW. In Amsterdam verloren we nog met 2-0 en pakte Hessel Eikelboom een onterechte rode kaart. Daarom zijn we klaar voor revanche en gebrand op de overwinning.

    Na een goede februarimaand willen we de puntenjacht in maart natuurlijk doorzetten. Nog tien wedstrijden te gaan tot de eindafrekening van de competitie. Er zijn momenteel zes teams met een puntentotaal tussen de 16 en 22 die waarschijnlijk gaan uitmaken wie er in de 1e Klasse, wie in die 4e Divisie en wie in de nacompetitie belandt. Daarbij heeft d’Olde Veste in tegenstelling tot de concurrentie de lijn omhoog ingezet. Kunnen we eind van de middag wederom een feestje vieren met elkaar? De wedstrijd start om 15:00 uur en wordt gefloten door scheidsrechter R. Groenewegen. Hij wordt geassisteerd door twee grensrechters waarvan E.M. de Jonge er één is.