• Voorbeschouwing v.v. d’Olde Veste ’54 – DETO Vriezenveen

    Ter nagedachtenis aan George Huisman die deze week onverwacht is overleden, wordt voor de thuiswedstrijden van de senioren en dames een minuut stilte gehouden. Ook zal door Olde Veste 1 met rouwbanden worden gespeeld en hangt onze vlag halfstok.

    Afgelopen zaterdag konden we met het eerste punt na de winterstop de bus in richting Steenwijk. Na een strijd in Huizen waarbij beide teams de intentie hadden om een of meerdere punten te behalen, stond er na 90 minuten een 1-1 stand op het scorebord. Met strijd, passie en de daarbij behorende slordigheden werd er gestreden. Waarbij Huizen het vizier niet altijd goed had staan, was bij Olde Veste de eindpass enkele malen onvoldoende om de dodelijke 1-2 te scoren. Aangezien onze medekandidaten aan de staart van de ranglijst ook een puntje wisten te sprokkelen, lopen we niet in. Er blijft echter ‘gewoon’ zicht op een hogere klassering. Wel zaak om deze week tegen DETO ons van onze beste kant te laten zien.

    DETO is dus onze tegenstander. In Vriezenveen werden we afgetroefd door een ingespeeld team, dat zeer effectief omging met de gecreëerde kansen. De einduitslag van 5-1 was dan ook verdiend en we konden destijds de terugreis zonder punten aanvaarden. Sindsdien heeft DETO bovendien hun puntentotaal weten op te schroeven naar 31 punten. Het bezet hiermee de 4e plek op de ranglijst. De laatste twee wedstrijden echter heeft onze tegenstander 4 punten laten liggen. Op de ranglijst staan ze nu een beetje tussen wal en schip: de afstand tot koploper Eemdijk bedraagt 13 punten en naar onderen hoeft men nog niet te kijken. Ook zicht op de 2e periode is er niet. Wellicht goede ingrediënten voor onze mannen om nieuwe punten bij te schrijven aan het puntentotaal. Zaterdag eind van de middag weten we wat het geworden is. Zullen onze supporters of de meegereisde supporters uit Vriezenveen het hardst juichen?

    De wedstrijd begint om 15.00u en staat onder leiding van de heer R.W. de Wit en hij wordt hierbij geassisteerd door de heren H. Van der Bij en S.C. Brondijk.