• Voorbeschouwing v.v. d’Olde Veste ’54 – DHSC Utrecht

  Zaterdag 27 augustus 2022: v.v. d’Olde Veste ’54 – DHSC. De eerste wedstrijd van onze jongens op dit niveau. Nooit eerder speelde Olde Veste op hoofdklasseniveau, laat staan op het niveau van de 4e divisie. We zijn benieuwd of Olde Veste zich in de 4e divisie staande kan houden en zo ja, op welke wijze.

  Aan de inzet van de spelers zal het niet liggen. Vorig seizoen met overmacht kampioen geworden in de 1e klasse en afgelopen zaterdag het eigen toernooi om de AH van Etten Steenwijker Toren Cup in de finale van mede 4e divisionist v.v. Berkum gewonnen. Maar het zijn nu geen oefenwedstrijden meer, het gaat nu echt om de punten en laten we hopen dat de eerste klap een daalder waard zal zijn. De tegenstander van vandaag is DHSC (DOS Holland Stichtse Boys Combinatie) uit Utrecht. Voor ons natuurlijk een grote onbekende. De club speelde in het seizoen 14/15 nog in de 3e klasse en heeft zich in de laatste jaren dus behoorlijk opgewerkt en eindigde afgelopen seizoen op de 11e plaats in de hoofdklasse A van het zaterdagvoetbal.

  De club is nauw verbonden met Wesley Sneijder, die opgroeide bij DOS, één van de clubs waaruit de fusieclub DHSC is ontstaan. De club speelt haar wedstrijden dan ook op het Sportpark Wesley Sneijder, een broer van Wesley is assistent-trainer en een andere broer maakt deel uit van de selectie. De ploeg heeft dus een hoog Sneijder-gehalte.

  Olde Veste zal het dit seizoen moeten doen zonder Erwin van Luik (afscheid genomen) en Bas Holleboom (lager niveau), maar met Leon Hertong en Jetse Suiker (2 talenten vanuit de 2e selectie), Brian van der Zweerde (terug van FC Meppel), Tom Kisjes (DESZ Zwartsluis) en Noël Bacuna (Achilles 1894). De gretigheid straalt van deze jonge ploeg af en we wensen de spelers en technische staf het allerbeste in deze nieuwe competitie en hopen dat beide ploegen de toeschouwers een geweldig mooie wedstrijd voorschotelen.

  De wedstrijd van staat onder leiding van:

  Scheidsrechter B. Huizinga
  Assistent-scheidsrechter Mevr. A.M. de Haan
  Assistent-scheidsrechter S.C. Brondijk