• Voorbeschouwing v.v. d’Olde Veste ’54 - SDV Barneveld

    Allereerst kunnen we terugblikken op een enerverende halve finale in de Districtsbeker vorige week. In Leeuwarden tegen Blauw Wit ’34 werd er na penalty’s gewonnen. Waar na een doelpunt in de eerste helft van Jeffrey Dijkstra de wedstrijd leek te eindigen in een 0-1 overwinning, werden de slotminuten onnodig spannend. Ondanks een rode kaart voor Blauw Wit wist Floris Bouma diep in de extra tijd met een striemend schot de 1-1 op het scorebord aan te tekenen. Elfmeters moesten dus de strijd beslissen. Waar Blauw Wit een penal gekeerd zag door Tom Holleboom en er één naast de paal mikte, werden onze strafschoppen door Maikel Toeter, Patrick de Vente, Tom Kisjes en Julian Zwoferink onberispelijk tegen het net gewerkt. Hiermee was de Bekerfinale en een heerlijk doordeweeks feestje met onze fantastische supporters een feit.

    Na de winst tegen Blauw Wit staat er deze week een degradatiekraker in de 4e Divisie op het programma: SDV Barneveld. Barneveld bezet momenteel de veilige 12e plek van de ranglijst. Zelf komen wij 3 punten achterop vanaf plek 14 (nacompetitie). Een overwinning kan afhankelijk van het resultaat in Apeldoorn (tegen nummer 2 Swift) betekenen dat wij de 12e plek overnemen die recht geeft op lijfsbehoud. Voor dat scenario zullen we echter wel met meerdere doelpunten verschil moeten winnen (Barneveld -14 en d’Olde Veste -20).

    Vanmiddag dus op jacht naar lijfsbehoud. En een goedmaker. Waar we uit tegen Barneveld in de 90e minuut de 1-3 wisten te scoren, stapten wij na 96 minuten met een 3-3 eindstand aangeslagen van het veld. Barneveld geeft niet op en strijdt tot aan het laatste fluitsignaal om de punten. Dit laten ze ook de laatste weken zien met als resultaat 8 behaalde punten in de 3e periode. Onze mannen zullen dan ook vol gas moeten gaan om weer punten op ons conto te kunnen bijschrijven. Supporters, met jullie ondersteuning zullen we gaan zien wie er rond 17 uur met de grootste glimlach van het veld afloopt. De wedstrijd zal onder leiding staan van de heer S. Smit en hij zal hierbij geassisteerd worden door de heer H. Soldaat en een op het moment van schrijven nog onbekende assistent-scheidsrechter.