• Zaterdag 21 mei: v.v. d’Olde Veste ’54 – v.v. Balk

    Nog 3 tegenstanders te gaan. v.v. Balk, v.v. Groningen en FC Burgum. Nog 2 keer winnen en Olde Veste mag voor het eerst in haar bestaan in de hoofdklasse acteren.
    Dat zou een unieke prestatie zijn, want dan is dat resultaat bereikt met bijna alleen maar Steenwijker jongens. Een kroon op het werk van de trainers en begeleiding van het team, maar niet in de laatste plaats ook het resultaat van een jarenlange keuze voor een gedegen jeugdopleiding. Bij voetbal is alles mogelijk en zijn uitslagen van wedstrijden altijd moeilijk te voorspellen.
    Zeker vandaag tegen v.v. Balk. De Friezen strijden tegen degradatie en ze gaan hun huid zo duur mogelijk verkopen. Vaak is de wil om niet te degraderen groter dan de wil om kampioen te worden. Daarvan zijn vele voorbeelden te noemen.
    Hoezeer de Steenwijkers de club uit Balk de eerste klasse ook gunnen, kampioen worden is toch echt het grote doel van onze jongens. Daarom moet er vandaag gewonnen worden en met veel inzet worden gestreden. Als het op strijd aankomt dan weet de club uit Balk van wanten. Een aantal weken geleden hebben ze bij WHC een 0-2 achterstand omgebogen in een 2-2 gelijkspel.
    Dat zegt genoeg. Olde Veste is bij deze gewaarschuwd! Veel plezier gewenst bij deze wedstrijd.