• Voorbeschouwing v.v. d’Olde Veste ’54 – v.v. Eemdijk

    De eerste periodekampioen en daarmee ook de nummer 1 van de ranglijst komt op bezoek in ons prachtige Steenwijk. Nooit eerder speelden v.v. Eemdijk en  v.v. d’Olde Veste’54 tegen elkaar. De Groenen uit Bunschoten bestaan sinds het jaar 1979. Bunschoten? Zult u zich afvragen. Jazeker. De club is weliswaar opgericht door drie heren uit Eemdijk, maar daar kregen zij geen toestemming om te huisvesten. Daardoor week men uit naar Bunschoten. Inmiddels bestaat de club uit 11 seniorenteams en 13 jeugdteams. De club heeft op het hoogtepunt één jaar geacteerd in de 3e Divisie. Sinds 2019 zijn de Diekers echter op het huidige niveau actief. Gaan de mannen onder leiding van trainer Willem Romp voor het kampioenschap dit jaar? 

    Eemdijk is vooralsnog in ieder geval goed op weg. Daar waar Olde Veste in de eerste tien wedstrijden tot nu toe 6 winstpunten heeft behaald, staat de teller van Eemdijk op 24 punten; ofwel 6 verliespunten. Het gezegde “nieuwe ronde, nieuwe kansen” gaan we dan ook aangrijpen om ons puntensaldo op te krikken in de reeks van wedstrijden voor de tweede periodetitel. Niet dat we de intentie hebben om deze winnend af te sluiten, maar je weet het nooit. In ieder geval moet het onze plaats op de ranglijst verbeteren. Na afgelopen weekend is duidelijk dat we niet verder kunnen zakken op de ranglijst, dus kunnen we ons nu uitsluitend richten op het omhoog klimmen in de stand.

    Tot aan de winterstop treffen we nog een aantal tegenstanders uit het rechter rijtje. Gezien de wedstrijden die we afgelopen weken nipt verloren hebben, liggen hier wellicht de beste kansen om met een lach van het veld te gaan. Maar waarom ook niet tegen Eemdijk? Onze mannen zullen alles op alles zetten om Eemdijk te verrassen. De nummer één tegen de nummer laatst… Wij garanderen spektakel!